Položen kamen temeljac za fabriku vakcina

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2021, 16:10

Položen kamen temeljac za fabriku vakcina

Kamen temeljac za izgradnju fabrike za proizvodnju vakcina kineske kompanije "Sinofarm" položen je u zemunskom naselju Soko Salaš, čime je svečano označen početak radova. 

Kamen temeljac su zajedno položili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, Kaldun Al Mubarak generalni i izvršni direktor kompanije Mubadals i član upravnog odbora kompanije Grupa 42, generalni direktor kompanije Grupa 42 Peng Sijao.

Fabrika u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će se proizvoditi "Sinofarm" vakcina zajedničko je ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Predsednik Vučić istakao je da je ponosan što Srbija zajedno sa kineskim i emiratskim partnerima, pokušava i čini se uspeva da reši i deo nekih globalnih problema i što počinje izgradnja potpuno novih kapaciteta za proizvodnju i punjenje vakcina.

- Drznuli smo se da budemo hrabri, odgovorni i ozbiljni, ali i da visoko podižemo lestvicu. Biće ovo regionalno čudo, a srpski ponos! Ovo su stvari koje ostaju, za koje živite, za koje se borite. Ovo je ono što menja stvarnost i donosi život ljudima. Hvala našim prijateljima iz NR Kine i UAE! Živelo naše prijateljstvo, živela Srbija - poručio je predsednik Vučić.

U fabrici će se proizvoditi 30 miliona vakcina godišnje, a kapacitet je 40 miliona godišnje. Za punjenje i proizvodnju ugovorena je linija nemačke kompanije Sintegon, koja poseduje zaštitne sisteme protiv kontaminacije po svetskim standardima.

Rok za završetak izgradnje fabrike je prvi kvartal sledeće godine, i u prvoj fazi biće zaposleno 180 radnika. Punjenje vakcina vršiće se u ''Hemofarmu'', do završetka izgradnje fabrike u kojoj će se nakon toga odvijati celokupan proces proizvodnje.

Ceremoniji polaganja kamena temeljaca prisustvovao je predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa saradnicima, ministri u Vladi Republike Srbije i čelnici Grada Beograda.
Pogledaj vesti o: Nemiri u Egiptu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučic:Ponosan sam što će Srbija imati svoju fabriku vakcina

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Sep.2021

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je još jednom istakao da je ponosan što će Srbija imati svoju fabriku vakcina, nakon što je danas u zemunskom naselju Soko Salaš postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike za proizvodnju vakcina kineske kompanije "Sinofarm".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.