NOVA AFERA TRESE KRALJEVSKU PORODICU: Princ Čarls pod istragom zbog sumnjivih donacije saudijskog milijardera

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2022, 15:04

NOVA AFERA TRESE KRALJEVSKU PORODICU: Princ Čarls pod istragom zbog sumnjivih donacije saudijskog milijardera

Ranije su ostrvski mediji pisali da je fondacija princa Čarlsa trenutno pod istragom jer je njegov glavni pomoćnik Majkl Foset (58) optužen da je Mahfuzu Mareiju Mubaraku bin Mahfuzu ponudio zvanje viteza, u zamenu za dobrotvorne donacije.

Metropolitenska policija pokrenula je istragu o navodima da je dobrotvorna organizacija princa od Čarlsa prekršila Zakon o časti i primala donacije koje su imale za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << cilj da osiguraju počasti i državljanstva za jednog saudijskog milijardera.

- Odluka je usledila nakon procene pisma iz septembra 2021. godine i medijskih izveštaja u kojima se navodi da su organizaciji date donacije koje su imale za cilj da osiguraju počasti i državljanstvo za jednog saudijskog državljanina - navela je policija, prenosi Gardijan.

Policija dodaje da je izvesno da će biti spovedena detaljnija istraga, ali da do sada niko nije uhapšen niti saslušan povodom optužbi.

I princ Hari sastajao se milijarderom u pabu u Čelsiju u zapadnom Londonu, a saudijski dobrotvor prethodno je donirao 50.000 funti Harijevoj dobrotvornoj organizaciji. Međutim, nedavno je vojvoda od Saseksa prekinuo sve veze sa bin Mahfuzom jer je "duboko zabrinut zbog njegovih namera". Opširnije pročitajte u posebnoj vesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Princ Čarls pod istragom

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2022

Metropolitenska policija pokrenula je istragu o navodima da je dobrotvorna organizacija princa Čarlsa prekršila Zakon o časti i primala donacije koje su imale za cilj da obezbijede počasti i državljanstva za jednog saudijskog milijardera.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.