Mubarakova supruga na slobodi bez kaucije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2011, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mubarakova supruga na slobodi bez kaucije

KAIRO -

Egipatsko ministarstvo pravosuđa donelo je danas odluku da bivša prva dama Egipta Suzana Mubarak bude puštena iz pritvora bez kaucije, naveo je jedan neimenovani sudski zvaničnik.

Suzana Mubarak (70) predala je državi svoju imovinu i novac, koji se procenjuju na oko četiri miliona dolara ili 24 miliona egipatskih funti.

Cilj tog koraka je bio da sa vlastima postigne nagodbu povodom optužbi za korupciju protiv nje, ali uprkos tome, čeka je suđenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Tužioci za borbu protiv korupcije tvrdili su da supruga svrgnutog egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka poseduje milione na bankovnim računima u Egiptu, kao i vilu u kojoj je živela sa suprugom. Nije poznato koliko novca Mubarakovi imaju u inostranstvu.

Suzana Mubarak je hospitalizovana tokom vikenda, pošto se tokom ispitivanja žalila na bolove u grudima i onesvestila se.

Očekivalo se da posle medicinskog tretmana bude prebačena u ženski zatvor.

Njen suprug, Hosni Mubarak bio je u pritvoru do prošlog meseca, po optužbama da je zloupotrebio vlast i naredio napade na demonstrante tokom osamnaestodnevnih protesta u februaru, koji su doveli do njegovog svrgavanja.

U danas objavljenom izveštaju u egipatskom dnevniku El-Šoruk navodi se da Mubarak planira da podnese molbu da bude amnestiran, u zamenu za predaju celokupne imovine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.