Mubarakova imovina zaplenjena u Španiji

Izvor: RTS, 13.Dec.2012, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mubarakova imovina zaplenjena u Španiji

Imovinu egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka u Španiji, vrednu 28 miliona evra, zaplenila španska policija.

Španska policija saopštila je da je zaplenila imovinu vrednu 28 miliona evra povezanu sa zbačenim predsednikom Egipta Hosnijem Mubarakom.

U zaplenjenu imovinu spadaju investicije od 18 miliona evra u tri španske banke, zatim dva poseda u bogataškom predgrađu Madrida i sedam u Marbelji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a zaplenjeno je i pet luksuznih automobila, navodi se u saopštenju policije.

Prema saopštenju, policijska akcija bila je odgovor na zahtev Kaira međunarodnim vladama za blokirajem imovine 130 lica, koja imaju veze sa Mubarakom, njegovom porodicom i članovima bivše vlade.

Mubarak (84) je početkom 2012. osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zato što nije sprečio ubijanje 900 učesnika protesta u kojima je 2011. svrgnut njegov režim, a vladao je Egiptom tri decenije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Španiji isplivao deo Mubarakovog blaga

Izvor: Mondo, 13.Dec.2012

Španska policija pronašla je imovinu svrgnutog egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka i ljudi bliskih njemu u vrednosti od 28 miliona evra i veći deo zamrzla...Zamrznuta je imovinu u vrednosti od 18,4 miliona evra sa računa u tri španske banke, dve kuće u La Moralehi, bogatom delu Madrida u vrednosti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.