Mubarak uživo pratio nasilje na ulicama

Izvor: Press, 02.Jan.2013, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mubarak uživo pratio nasilje na ulicama

Otkriće da je Mubarak (84) uživo pratio ustanak moglo bi dovesti do obnavljanja postupka protiv njega, s obzirom da je tvrdio da nije znao kolike su bile razmere protesta i da nije znao za nasilje nad demonstrantima.
Mubarak je u junu prošle godine osuđen na doživotni zatvor zato što nije sprečio ubijanje demonstranata.
Član Komisije za utvrđivanje činjenica Ahmed Rageb rekao je da je njen izveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na oko 700 strana danas predat predsedniku države Mohamedu Morsiju.
Rageb je takođe rekao da su, prema nalazima komisije, snage bezbednosti i policija koristili bojevu municiju protiv demonstranata, i za vreme i posle ustanka, iako je to uporno demantovano.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.