MUSLIMANSKA BRAĆA PROTIV PREDLOGA VLADE EGIPTA

Izvor: Kurir, 06.Feb.2011, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUSLIMANSKA BRAĆA PROTIV PREDLOGA VLADE EGIPTA

KAIRO- Reforme koje predlaže režim Hosnija Mubaraka u cilju prevazilaženja političke krize su neadekvatne, ocenila su Muslimanska braća, glavna opoziciona snaga u Egiptu koja je formalno van zakona.

Ideja da se oformi odbor sastavljen od vlasti i opozicije za pripreme ustavnih reformi je "nedovoljna", izjavio je Mohamed Mursi, predstavnik Muslimanske braće na konferenciji za novinare u Kairu.

Učesnici dijaloga između režima i opozicije, uključujući i Muslimanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << braća, sastali su se da formiraju odbor koji će pripremiti amandmane na Ustav u prvoj nedelji marta, rekao je potparol vlade Magdi Radi.

Prema njegovim rečima, učesnici današnjih pregovora dogovorili su se o "mirnoj tranziciji zasnovanoj na Ustavu".

Saopštenje koje je pročitao Radi, sadrži predloge za ukidanje cenzure medija, otvaranje kancelarije koja bi razmatrala žalbe političkih zatvorenika i odbacivanje "svih stranih uticaja na unutrašnja pitanja Egipta".

"Saopštenje nije dovoljno" rekao je Mursi za novinare. "Naši zahtevi su i dalje isti. Ona(vlada) nije odgovorila na većinu zahteva. Dala je samo neke odgovore i to površne" ocenio je drugi predstavnik Muslimanske braće, Esam Al Arijan.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.