MIP Crne Gore: Oprezno u Egiptu

Izvor: B92, 05.Jul.2013, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIP Crne Gore: Oprezno u Egiptu

Podgorica -- Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore preporučilo je crnogorskim građanima koji su u Egiptu ili planiraju putovanje da se suzdrže od svih rizičnih aktivnosti.

"Uprkos činjenici da za sada nema nemira u turističkim središtima Hurgadi i Šarm el Šeiku, niti prijavljenih incidenata u kojima su bili uključeni državljani Crne Gore, Ministarstvo spoljnih poslova upozorava na usložnjavanje situacije u Egiptu i ukazuje na potencijalni rizik po sigurnost naših građana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom boravka u toj zemlji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da, prema informacijama sa kojima raspolaže MIP Crne Gore, u Egiptu se trenutno nalaze četiri crnogorska državljanina, koji su smešteni u turističkim središtima Hurgadi i Šarm el Šeiku, gde neometano letuju.

Dodaje se da je Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore u stalnom kontaktu sa osobljem Ambasade Srbije u Kairu, koja zastupa crnogorske interese u konzularnim stvarima u toj zemlji.

MIP Crne Gore je naveo da je Ambasada Srbije u Egiptu spremna da pruži pomoć crnogorskim državljanima, ukoliko za to bude potrebe.

"Kako prenose iz ambasade Srbije, niko od crnogorskih državljana nije se obratio zahtevom za pružanje bilo koje vrste konzularne pomoći", ističe se u saopštenju.

Koalicija islamističkih snaga u Egiptu, predvođena Muslimanskim bratstvom, pozvala je građane na masovne protesteširom zemlje. Neki vojni punktovi su danas i napadnuti.

Zbog tih napada zatvorena je, do daljnjeg, granica Egipta i Pojasa Gaze.
Pogledaj vesti o: Nemiri u Egiptu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.