EGIPATSKI SUD: Odbijena žalba Mubaraka i sinova zbog trogodišnje kazne

Izvor: Kurir, 09.Jan.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EGIPATSKI SUD: Odbijena žalba Mubaraka i sinova zbog trogodišnje kazne

KAIRO - Žalbeni sud u Egiptu odbacio je danas žalbu bivšeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka i dvojice njegovih sinova zbog osude na trogodišnju kaznu zatvora zbog korupcije.

Ipak, malo je verovatno da će se njih trojica ponovo naći u zatvoru s obzirom na to da su već odslužili kazne, prenosi Rojters.

U maju prošle godine, egipatski sud je osudio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mubaraka i njegove sinove Gamala i Alu na tri godine zatvora bez mogućnosti pomilovanja u ponovnom suđenju povodom optužbi za preusmeravanje javnih fondova i korišćenje tog novca za povećanje porodičnog vlasništva.

Mubarak, koji je vladao Egiptom 30 godina pre nego što je svrgnut s vlasti tokom "arapskog proleća" 2011. godine, i njegovi sinovi već su proveli po tri godine u zatvoru zbog drugih optužbi.

Optužbe protiv Mubaraka za kovanje zavere za ubistvo demontranata tokom "arapskog proleća" su odbačene, a neki njegovi saradnici su pušteni iz zatvora.

Protivnici Mubaraka smatraju da se sud previše popustljivo odnosi prema bivšem egipatskom predsedniku. S druge strane, njegove pristalice okupile su se u sudu noseći transparentne sa natpisima "Mubarak je nevin" i "Ova presuda je izdaje egipatske istorije", rekao je jedan od njegovih pristalica Hasan El Gandur za Rojters.

Autor: Tanjug,Foto: Reuters

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipatski sud odbacio žalbu Mubaraka i njegovih sinova

Izvor: Blic, 09.Jan.2016

Žalbeni sud u Egiptu odbacio je danas žalbu bivšeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka i dvojice njegovih sinova zbog osude na trogodišnju kaznu zatvora zbog korupcije...Ipak, malo je verovatno da će se njih trojica ponovo naći u zatvoru s obzirom na to da su već odslužili kazne, prenosi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.