Čestitke muslimanskim vernicima povodom Ramazana

Izvor: Studio B, 19.Jul.2012, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke muslimanskim vernicima povodom Ramazana

Glavni muftija Muamer Zukorlić uputio je čestitku svim vernicima povodom predstojećeg meseca posta Ramazana, uz tradicionalni pozdrav "Ramazn šerif mubarak olsun" i želju da ga provedu u zdravlju, sreći i zadovoljstvu.

"Ramazanski post najbolji je način discipliniranja sopstvenog bića, čime se osigurava ispravnost i uspravnost čoveka i dominacija pozitivnog, uzvišenog nad negativnim, prizemnim u čoveku", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << poručio je muftija Zukorlić.

I predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin uputio je muslimanima ramazansku čestitku.

"Želja mi je da vam ovi posebni i odabrani dani donesu sreću, zdravlje i uspjeh, da ih sa svojim najmilijima provedete u miru i licnom zadovoljstvu", navedeno je u ramazanskoj čestitki.

On je poželeo i da mesec Ramazana bude mesec jačanja poverenja i veza među Bošnjacima, saradnje među ljudima svih vera i nacija, i mesec izgradnje i očuvanja ljudskog dostojanstva.

Predsednik Bošnjačke narodne stranke Mujo Muković takođe je, povodom predstojećeg meseca Ramazana, svim muslimanima u Sandžaku, Srbiji i dijaspori poželeo da taj mesec isposte u miru, sreći i zadovoljstvu sa svojim najbližima.

"Neka Ramazan bude mesec u kome ćemo još više biti upućeni jedni na druge i pokazati jedinstvo, međusobno praštanje i razumevanje", navedeno je u čestitki Mukovića.

Sveti muslimanski mesec ramazan nastupiće danas sa zalaskom Sunca i tokom narednih 30 dana muslimani širom sveta uzdržavaće se od uzimanje hrane i pića od zore do povečerja.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.