Kome je u interesu non pejper? To nije kompromis VIDEO

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 13:33

Kome je u interesu non pejper? "To nije kompromis" VIDEO

Bivši potpredsednik Vlade Nebojša Čović i bivši ambasador Srbije u Berlinu i Londonu Ognjen Pribićević ocenili su da kompromis oko Kosova i Metohije nije moguć.

Uzimajući u vidu trenutne opticaje, naročito ove koje nudi novi non pejper, do 2022. godine taj kompromis neće biti postignut.

"Ako je to kompromis – da Srbija prekrši Ustav, Rezoluciju 1244 i da izgubi deo teritorije, to nije kompromis", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naglasio je Čović, dok se Pribićević upitao šta je interes ovog papira.

"Ko je imao kapacitet da se bavi ovom temom? Kome je to u interesu? Nekom globalnom ili regionalnom igraču? Šta je cilj papira?" – kaže on.

Obojica naglašavaju da je jako važno da Srbija bude izuzetno oprezna.

"Treba izanalizirati svaki potez, da ne budemo ni površni, ni opušteni u smislu onoga što nas čeka", rekao je Čović.

Pribićević je naglasio da je Srbija još pre 15 godina trebalo da bude članica Evropske unije, dok je Čović ocenio da mi jesmo deo EU, ali da je ulazak i dalje maglovit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čović: Najezda non-pejpera poput Trojanskog konja s raznih adresa

Izvor: RTS, 30.Apr.2021, 09:41

Poput Trojanskog konja s raznih svetskih uticajnih adresa, ovih dana na Balkan se šalju razni predlozi, ocenjuje za RTS nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović. Istakao je da se u najnovijem non-pejperu koristi kao model...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.