Čovićev odgovor Terziću: Nismo među 20 najbogatijih u Evropi

Izvor: MozzartSport.com, 06.Feb.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovićev odgovor Terziću: Nismo među 20 najbogatijih u Evropi

“Košarkaški klub Crvena zvezda i ja kao predsednik ne bavim se bilo kakvim poređenjima niti analizama ko igra fudbal i gde, ali iskreno bih voleo da KK Zvezda ima približan budžet koji ima FK Zvezda, pa makar on bio i na 301. mestu u Evropi", rekao je prvi čovek košarkaškog kluba crveno-belih

Nebojša Čović demantovao je tvrdnje Zvezdana Terzića. Prvi čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << košarkaškog kluba Crvena zvezda da crveno-beli nisu među 20 najbogatijih

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da je zlonamerno upoređivati uspehe u košarci i fudbalu i istakao da budžet kluba sa "Marakane" nije ni među 300 u Evropi, dok je budžet košarkaškog među 20 najvećih na kontinetu.

Prema Čovićevim rečima, to jednostavno nije tačno.

“Priča o budžetu ne stoji. Kad bi se rangirali, videlo bi se najpre da u Evroligi ne učestvuje 16 najbogatijih klubova. Drugo, KK Zvezda ima daleko manji budžet od svih klubova u Evroligi, kao i od mnogih klubova iz FIBA Lige šampiona i Evrokupa“, poručio je Čović za Informer.

On je istakao da ljudi u okviru jednog sportskog društva ne bi trebalo da prave poređenja, već da rade u interesu svih sportova koje društvo obuhvata.

“Košarkaški klub Crvena zvezda i ja kao predsednik ne bavim se bilo kakvim poređenjima niti analizama ko igra fudbal i gde, ali iskreno bih voleo da KK Zvezda ima približan budžet koji ima FK Zvezda, pa makar on bio i na 301. mestu u Evropi. Takođe bih iskreno voleo da FK Zvezda ima budžet i dođe u prvih 10 u Evropi. No, teško je porediti fudbal koji je jedini komercijalni sport sa košarkom i bilo kojim drugim sportom“, istakao je Čović.

Prema njegovim rečima, bio bi srećan kad bi svi sportovi u okviru Sportskog društva ostvarivali velike uspehe.

“Kao predsednik košarkaškog kluba i potpredsenik UO SD Crvena zvezda, na sve sportove gledam kao na jedinstvenu Crvenu zvezdu. Poređenja bilo koja dva sporta nisu na mestu. Trebalo bi svi zajedno da težimo da u svim sportovima Crvena zvezda ostvaruje što bolje rezultate i da se tome iskreno radujemo“, zaključio je Čović.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Zvezdan Terzić

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović replicirao Terziću: "Voleo bih da imamo približan budžet kao FK Zvezda"

Izvor: Sportske.net, 06.Feb.2017

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda mt:s Nebojša Čović reagovao je nakon izjave u kojoj je generalni direktor fudbalskog kluba Zvezdan Terzić uporedio finansije dva kluba...Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je danas kako crveno-beli nisu među ni među...

Nastavak na Sportske.net...

Nebojša Čović ekspresno ODGOVORIO Zvezdanu Terziću (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2017

Prvi čovek košarkaškog kluba demantovao spekulacije...Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da je zlonamerno upoređivati uspehe u košarci i fudbalu i istakao da budžet kluba sa "Marakane" nije ni među 300 u Evropi, dok je budžet košarkaškog među 20 najvećih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.