Čović replicirao Terziću: Voleo bih da imamo približan budžet kao FK Zvezda

Izvor: Sportske.net, 06.Feb.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović replicirao Terziću: "Voleo bih da imamo približan budžet kao FK Zvezda"

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda mt:s Nebojša Čović reagovao je nakon izjave u kojoj je generalni direktor fudbalskog kluba Zvezdan Terzić uporedio finansije dva kluba.

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je danas kako crveno-beli nisu među ni među prvih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 300 klubova u Evropi po budžetu i tom prilikom istakao da košarkaška sekcija pravi sjajne rezultate jer se rangira među 20 klubova sa najvećim budžetom na "Starom kontinentu".

Bio je to povod da se oglasi prvi čovek KK Crvena zvezda mt:s Nebojša Čović koji je u izjavi "Informeru" istakao da poređenje koje je Terzić napravio nije umesno.

"Priča o budžetu ne stoji. Kad bi se rangirali, videlo bi se najpre da u Evroligi ne učestvuje 16 najbogatijih klubova. Drugo, KK Zvezda ima daleko manji budžet od svih klubova u Evroligi, kao i od mnogih klubova iz FIBA Lige šampiona i Evrokupa" kazao je Čović.

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda mt:s dodao je da u okviru jednog Sportskog društva nije dobro poredisti sekcije i dodao da bi voleo da košarkaška ima približno sličan budžet kao fudbalska sekcija.

"KK Crvena zvezda i ja kao predsednik ne bavim se bilo kakvim poređenjima niti analizama ko igra fudbal i gde, ali iskreno bih voleo da KK Zvezda ima približan budžet koji ima FK Zvezda, pa makar on bio i na 301. mestu u Evropi. Takođe bih iskreno voleo da FK Zvezda ima budžet i dođe u prvih deset u Evropi. No, teško je porediti fudbal koji je jedini komercijalni sport sa košarkom i bilo kojim drugim sportom" poručio je Čović.
Pogledaj vesti o: Zvezdan Terzić

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.