Čović o hapšenju Srba: Ništa se ne dešava bez znanja Vašingtona

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2018, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović o hapšenju Srba: Ništa se ne dešava bez znanja Vašingtona

Nekadašnji predsednik Koordinacionog tela za Kosovo Nebojša Čović izjavio za TV Prva da kosovski Albanci ne bi mogli da izvedu jutrošnju akciju bez podrške sa strane. "Ništa se ne dešava bez znanja Vašingtona".

Čović je izjavio da je upozoravao da će se sprirala provokacija na Kosovu nastaviti.

- To je ta tehnologija. Napravite novi problem, a sve prothodno gurnete u stranu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ko se još seća sada "žute kuće", Briselskog sporazuma, ZSO, suda za zločine OVK -  istakao je on.

Na pitanje da li su kosovski Albanci jutrošnju akciju hapšenja u severnom delu Kosovske Mitrovice mogli da izvedu sami, odnosno da li za takve akcije imaju podršku sa strane, Čović kaže: "Oni ne mogu ništa sami. Sve je to kreirano, u širem pojmu gledano, iz međunarodne zajednice, a ako suzimo iz Amerike."

On kaže da Srbija u svakom trenutku zna šta se dešava na celoj teritoriji Kosova i informacije koje je juče izneo predsednik Srbije o pomeranju albanskih snaga su proverene.

Na pitanje šta možemo dalje da očekujemo, Čović kaže da je reč o smišljenoj provokaciji i da bi jednog dana moglo da se desi da kosovske snage dođu i zauzmu administrativne linije, a tada bi nastao, kako kaže, ozbiljan problem, jer bi onda morale da reaguju oružane snage Srbije. Čović kaže i da ne očekuje nikakvu specijalnu reakciju Kfora na jutrošnja dešavanja.

- Kazaće da je sve u redu, kao i do sada. Možda bi bilo bolje da Kfora nema na Kosovu jer bi onda mogli da konačno rešimo problem. Priština se do sada uvek krila iza moćnijih sila, a kada ne bi bilo Kfora bili bi u drugačijoj situaciji - zaključuje Nebojša Čović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Čović: Možda bolje da nema Kfora, pa da rešimo taj problem

Izvor: Prva.rs, 23.Nov.2018

Nekadašnji predsednik Koordinacionog tela za Kosovo izjavio je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve da je upozoravao da će se sprirala provokacija na Kosovu nastaviti.. "To je ta tehnologija. Napravite novi problem, a sve prothodno gurnete u stranu. Ko se još seća sada 'žute kuće', Briselskog...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.