Čović: Deset miliona nas je delilo od A licence Evrolige

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2018, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Deset miliona nas je delilo od A licence Evrolige

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović oglasio se za Sport klub posle vesti da su francuski Asvel i nemački Bajern Minhen dobili specijalne pozivnice za sledeću sezone elitnog košarkaškog takmičenja.

Crvenoj zvezdi je potrebno da ove godine osvoji ABA ligu ili Evrokup da bi se vratila u Evroligu, nekada su stvari bile >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << drugačije, jer su čak tri predstavnika regiona igrala na najvišem nivou.

- Ne mislim da je ABA liga zaboravljena, ali jeste svedena nepravedno na jedno mesto, dok je ranije čitav region imao tri mesta u elitnom takmičenju. Smatram da su to 'zasluge' iz vremena ABA Sidro lige. To je jedan problem, a drugi je taj što region očigledno još ne može da prati određene finansijske i strukturne standarde koje postavlja Evroliga.

Na pitanje šta je crveno-bele delilo od dobijanja A licence, Čović je osgovorio da je finansijska suma u pitanju:

- Bila je daleko oko deset miliona evra, tako da kažem. Crvena zvezda ima infrastrukturne uslove i Beograd jeste veliki grad, ali treba u celu računicu uvesti i tržište. Ušli su Bajern i Asvel, a znate, Nemačka i Francuska su velika tržišta sa aspekta broja ljudi, ali i sa aspekta TV prava, što očigledno naš region još nije, nažalost.

Pričanje o guranju Zvezde do fajnal fora Evrolige u Beogradu su po njegovom mišenju "spinovi":

- Kažem vam, Zvezda je bila daleko nekih deset miliona evra. Stvorena je i ta medijska spin budalaština, moram tako da je nazovem, da je Zvezda prošle sezone trebalo da bude na fajnal foru, da se sve to radi zbog Zvezde... Evropa i Evroliga ne trpe takvo ponašanje. Zvezda je napravila sjajne rezultate, čak i u novom formatu koji po težini ni u kom slučaju ne može da se poredi sa onim starim sistemom po grupama.

Infratruktura i proizvodnja igrača smatra ključnim faktorima za napredak ABA lige:

- Moramo dodatno da podignemo i oplemenimo infrastrukturu, kao i da naši klubovi budu na ovaj ili onaj način bogatiji, i u smislu budžeta i u smislu maksimalnog poštovanja fer-pleja koji je propisala Evroliga. Ono što mi imamo, za razliku od svih drugih, jeste mnogo talenata na ovim prostorima. Moramo mnogo da radimo na proizvodnji igrača i da napravimo slogu, da postoji zajednički pristup kada je u pitanju Srbija, ali i ceo region, u smislu Evrolige i Evrokupa. Evroliga je NBA liga, Evrokup kao neka druga NBA lige.

Ceo intervju pročitajte na sajtu Sport kluba.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Otkriveno - Evo zašto Zvezda nije bila ni blizu A licence u Evroligi!

Izvor: Sportske.net, 27.Nov.2018

U danu kada je obelodanjeno da su Bajern i Asvel potpisali ugovore sa Evroligom ponovo je pokrenuto pitanje zašto aktuelni šampion Srbije nije mogao do A licence...Implementacijom novog sistema takmičenja u Evroligi oformljen je spisak klubova koji su dobili dugoročne ugovore i koji predstavljaju...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.