Izvor: TvojPortal.com, 21.Nov.2012, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Blokada računa pada pre Nove godine

Tvoj portal  "Dug iznosi oko 48,4 miliona evra. U tom iznosu se nalazi oko 7,5 miliona evra takozvanih pozajmica. Stav oko njih je vrlo prost, sve pozajmice koje su davali pojedinci ili pojedinci u ime firmi, trebalo bi da budu otpisane, jer nije ligično da Zvezda duguje najviše nekome ko sedi u upravi“, rekao je član komisije zadužene za finansijsku konsolidaciju kluba s Marakane

Antić, Čović i Radujko

Član radne grupe Crvene zvezde zadužen za finansijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << konsolidaciju giganta s Marakane, Nebojša Čović, otkrio je u razgovoru za Sportski žurnal da ukupan dug kluba iznosi 48,4 miliona evra.
Čović je sa tim iznosom upoznao sve članove radne grupe i sada je na redu rešavanje problema.
"Dali smo informaciju na osnovu dokumentacije koju smo imali na uvid do sada. Napravili smo presek stanja zaključno sa 31. oktobrom 2012. godine, u bruto bilansu Zvezda uma ogromne troškove za zatezne kamate i određene konsalting usluge, što su po nama nedozvoljeni troškovi, koji su prvih 10 meseci odneli klubu oko 260 miliona dinara. Kada bismo ih eliminisali, poslovanje bi za isti preriod bilo pozitivno za 45 miliona dinara. To je presek za ovu godinu, a došli smo do toga da je dug oko 48,4 miliona evra, rekao je Čović.
Da li je i to presek u odnosu na neki konkretan datum?
"To je za sada što smo našli... U tom iznosu se nalazi oko 7,5 miliona evra takozvanih pozajmica. Stav oko njih je vrlo prost, sve pozajmice koje su davali pojedinci ili pojedinci u ime firmi, trebalo bi da budu otpisane, jer nije ligično da Zvezda duguje najviše nekome ko sedi u upravi. Računam da pravim pristupom te pozajmice možemo da sklonimo iz našeg finansijskog bilansa".
Da li je već razgovarano sa nekim od pozajmljivača, rečimo Den Tanom koji često svraća u klub.
"Den Tani sam veoma zahvalan i veoma ga poštujem, imao je pozajmice po našim papirima oko 633 hiljade evra, ali video sam i svojevremeno njegove izjave u medijima, ako su tačne, da je to njegov poklon Crvenoj zvezdi. Ne bih u detalje govorio o kojim firmama se radi, računam de će sve biti otpisano, a ko je u pitanju i o kojim iznosima se radi moražete da sečekate dok skroz ne sredimo stanje".
Kad očekujete da padne blokada računa kako bi klub mogao da funkcioniše?
"Blokada je negde oko milijardu i 250 miliona dinara, nadam se da ćemo da je skinemo pre Nove godine. Sve što uradimo ranije je super. Mislim da banke vrlo brzo mogu da je skinu, ako se dogovorimo, jer imaju hipoteke na stadion, a stadion nigde neće pobeći. Kao što ni Zvezda nigde neče pobeći. A, hvala Bogu ni banke neće pobedći. Niko nema koristi od blokade Zvezde, ni društvo ni država. U ne samo od fudbalskog kluba Crvena zvezda, beć bilo kog sportskog kluba".
Da li će se primenjivati model rešavanja situacije kao u košarkaškom klubu?
"Kombinovaćemo određene metode, naravno kad izvršimo potpunu analizu svih poverilaca. Ono što očekujem, a tu mi je potrebna pomoć javnosti, da svi koji su pozajmili pare da oproste ta potraživanja, da ne bismo utvrđivala dali su ovakva ili onakva. Onda ćemo probati da poverioce svrstamo u određene klase i da zajedno sa njima napravimo kriterijume za plan reorganizacije, svakome po zasluzi. Moramo da vidimo u kom vremenskom periodu i koliki procenat tih potraživanja, ali samo realnih, možemo da izmirimo. Ovaj klub je institucija ove države, mislim da su mnogi dobro živeli u ime i na račun Crvene zvezde. Sada je došlo vreme da oni koje vole Zvezdu, mislim da ih ima puno, iskažu svoju ljubav i praktično. To znači da od pojediih poverilaca, pogotovo oni koji su dugi niz godina u funkciji saradne sa Crvenom zvezdom, očekujem da otpišu i opo neka potraživanja, kamate, jer svima je teško vreme. Znam da je i njima, ali teško je i Crvenoj zvezdi, a mnogi su živeli na račun tog velikog sistema", rekao je Čović.
Izvor:mozzartsport.com

Pogledaj vesti o: Nebojša Čović

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČOVIĆ: Dug Zvezde 48,4 miliona evra

Izvor: Telegraf.rs, 21.Nov.2012

"Čak sedam i po miliona evra je dug na osnovu takozvanih pozajmica koje očekujem da budu otpisane, jer nije logično da klub duguje najviše nekome ko je bio član Upravnog odbora", rekao je Čović

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.