ČOVIĆ: Dug Zvezde 48,4 miliona evra

"Čak sedam i po miliona evra je dug na osnovu takozvanih pozajmica koje očekujem da budu otpisane, jer nije logično da klub duguje najviše nekome ko je bio član Upravnog odbora", rekao je Čović

  • 5

Član komisije za sanaciju fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović saopštio je da pregledom dokumentacije utvrđeno da "crveno-beli" duguju 48,4 miliona evra.

- Napravili smo presek stanja zaključno sa 31. oktobrom ove godine, u bruto bilansu Zvezda ima ogromne troškove i zatezne kamate, određene konsalting usluge, što su nama nedozvoljeni troškovi. Došli smo do toga da dug iznosi oko 48,4 miliona evra.

- To je za sada sve što smo našli, a od toga 7,5 miliona evra je na osnovu takozvanih pozajmica koje su davali pojedinci ili pojedinci u ime firmi. Te pozajmice bi trebalo da budu otpisane, jer nije logično da Zvezda duguje najviše nekome ko je sedeo u Upravnom odboru - rekao je Čović za "Žurnal".

On je istakao da se nada da će dugovi koji su nastali od pozajmica biti vrlo brzo sanirani prostim opraštanjem od tih ljudi.

- Ne bih govorio detalje o kojim se pojedincima i firmama radi, ali računam da će sve biti otpisano. Čuo sam da je Dan Tana rekao da je njegova pozajmica od 633.000 dolara poklon Zvezdi, ako su tačno prenesene njegove izjave. Očekujem da i drugi slično urade.

Čović je istakao da će se u petak napraviti projekcija budžeta Zvezde na godišnjem nivou.

Potrebno je između osam i 12 miliona evra godišnje ako hoćemo evropski kvalitet. Znam da će mnogi reći da bez 20 miliona nema ništa, ali zavisi sve kako ko računa. I zavisi kako se ko ugradi. Ovo pričam bez ugrađivanja, to znači da sve bude u legalnim tokovima.

(Telegraf.rs / Žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • đuka

    21. novembar 2012 | 20:28

    @speedy pa ko ovde spominje partizan. tebi dečko teško padaju prošle godine bez titula. samo kukate tole sudije sns u pomoć ! smešni ste

  • pedja

    21. novembar 2012 | 22:43

    dala nam tvoja mama,speedy!

  • speedy

    21. novembar 2012 | 17:03

    Sta je sa dugom Partizana?sada ce i to da izadje na videlo.Proleteru su za Tosica duzni 3,5 miliona.Zagotivio sam ovog Covica,jer grobarima je uplakao lica.I par pitanja za komsije,od kojih para je napravljen zemunelo,i one pare od EPS-a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA