6.000 METARA POD MOREM Kina testirala prvi daljinski podvodni uređaj sopstvene proizvodnje

Izvor: Blic, 01.Okt.2017, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6.000 METARA POD MOREM Kina testirala prvi daljinski podvodni uređaj sopstvene proizvodnje

Kina je testirala prvi podvodni uređaj sopstvene proizvodnje na daljinsko upravljanje, koji može da se spusti do dubine od šest hiljada metara, prenela je agencija Sinhua.

Tokom ispitivanja koje je trajalo dve sedmice, a završeno je juče, uređaj je sedam puta zaronio na dubinu od 5.611 metara, istražujući podvodne organizme i skupljajući njihove uzorke.

Uređaj je napravljen u saradnji s Kineskom akademijom nauka i mogao bi da bude široko korišćen za ekološka i biološka istraživanja, kao i za ispitivanje morskih minerala. Za njegovo stvaranje utrošene su dve i po godine, saopštila je agencija, prenosi Sputnjik.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina testirala svoj prvi podvodni uređaj na 6.000 metara dubine

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2017

Kina je testirala prvi podvodni uređaj sopstvene proizvodnje na daljinsko upravljanje, koji može da se spusti do dubine od šest hiljada metara...Tokom ispitivanja koje je trajalo dve sedmice, a završeno je prekjuče, uređaj je sedam puta zaronio na dubinu od 5.611 metara, istražujući podvodne...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.