Severina poklanja haljinu, Adrijana Lima šal

Izvor: Blic, 28.Okt.2009, 06:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severina poklanja haljinu, Adrijana Lima šal

Modna revija „Diva Donation”, na kojoj 55 dama iz javnog života daje svoje haljine na javnu aukciju, a sav prihod ide „Sigurnoj kući”, udruženju slepih i slabovidih „Beli štap” i ženama koje su ostale bez posla, održaće se večeras u 20.30 sati u hotelu „Admiral” u Beogradu. Tako haljina Severine Vučković, Nataše Bekvalac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Cece Ražnatović, Ane Nikolić, Lin Montgomeri ili Milke Forcan može postati vaša, kao i šal Adrijane Lime.



Inicijator ove akcije je Isidora Bjelica, književnica, a organizator agencija „Selekt” u okviru „Jakobs fešn selekšn”

- Svakodnevno srećem žene koje mi pričaju da su otpuštene s posla. Mnogo mojih prijateljica je prošlo kroz to traumatično iskustvo i shvatila sam da se ova država vrlo malo bavi tim problemom. Ovih dana radimo na tome da se udruženje registruje i da počnemo kontinuirano da se bavimo problemom nezaposlenih žena. Plan mi je da napravimo jak lobi uspešnih i slavnih dama koje bi na razne načine pomogle, pa i tako što će zapošljavati druge žene - kaže Bjelica. Aukcija se obavlja putem sajta www.e-ducan.com, a početna cena haljina je 19.000 dinara. Oni odevni predmeti koji ne budu prodati putem sajta, moći će da se kupe u beogradskom butiku „Strada” u Ulici kralja Petra.

- Ja se još nadam da će se pojaviti neki srpski džek i otkupiti sve te haljine i napraviti muzej diva, a ujedno učiniti mnogo za žene kojima je pomoć neophodna – priča poznata književnica dirnuta time što nijedna dama nije odbila učešće.

- Tanja Petrović, karatistkinja, poklanja odelo koje je nosila na svojoj svadbi, a princeza Jelisaveta Karađorđević haljinu koju je obukla na venčanju lejdi Di; Olivera Katarina je darivala dve haljine neprocenjive vrednosti, a Adrijana Lima šalje šal iz Amerike... Svaka dama izdvojila je odevni predmet koji veoma voli – ističe Isidora Bjelica koja će na reviji predstaviti i treći broj svog časopisa „Isidorine ženske strane” posvećen glamuru. Ova plodna književnica je za Sajam knjiga pripremila i dve nove knjige: „Moj deda Luj Viton” i „Seks, ostrva i duge strasti”.

HALJINE POZNATIH DAMA
Pogledaj vesti o: Nataša Bekvalac,   Ana Nikolić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.