Milka Forcan
Milka Forcan

Milka Forcan je rođena u Beogradu 1969. godine u porodici Mileusnić Jovana koji je dvadeset pet godina bio direktor firme Jugohemije.
U toj firmi danas je jedna njegova ćerka Smiljka Mileusnić Adžić koja je više puta odgovarala pred sud za krivična dela i danas se ne zna čija je zaista krivica korupcije u firmi, kao generalna direktorka krivicu je nosila ona brani se pred sudom i želi da dokaže svoju nevinost.

Druga ćerka Milka je predsednica upravnog odbora. Milka je istakla više puta da je ponosna na svoje ličko poreklo. Lika je mesto gde je 25 godina provodila letnje praznike. Udata je i majka. Ima ćerku Jovanu i sina Filipa. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Nakon diplomiranja otišla je u London, gde je stekla prva radna iskustva iz oblasti marketinga.
Po povratku u Srbiju 1992. zaposlila se u preduzeće Delta M, koje je tada brojalo dvanaest zaposlenih. Tokom svoje osamnaestogodišnje karijere u Delti, radila je u međunarodnoj trgovini, finansijama, marketingu, i odnosima sa javnošću. Usledio je razvoj firme. Bila je finansijska direktorka ogranka, potom direktorka marketinga Delta holdinga.

Potpredsednica Delta holdinga postaje 2003. godine. Od 2004. godine predsednica je upravnog odbora Jugohemije. Milka Forcan 2008. osniva kancelariju za međunarodne odnose, u cilju promocije Delte i srpske privrede na međunarodnim tržištima. Napustila je Delta holding u maju 2010. kada objavljuje da će ubuduće raditi u oblasti ekonomskog i komunikacijskog konslatinga i lobiranja. Posle privatizacije Večernjih novosti Milka Forcan vodi upravni odbor i brine o finansijama.

Prema anketi Blica 2006. godine proglašena je za najmoćniju ženu Srbije. Milka Forcan jedan je od osnivača i predsednica je upravnog odbora Društva za odnose sa javnošću Srbije. Izabrana je na funkciju predstavnika društva lobista Srbije za Eu u februaru 2010.

Milka Forcan je član Poslovnog saveta za Jugoistočnu Evropu, međunarodnog biznis foruma koji za cilj ima podršku evrointegracija za sve zemlje regiona. Dobitnik je priznanja Privredne komore Beograda Menadžer godine 2005. Društvo za odnose sa javnošću Srbije dodelilo joj je 2007. godine nagradu za izuzetan lični doprinos u oblasti komunikacija. Za doprinos izgradnji hrama Svetog Save 2006. godine odlikovana je ordenom Svetog Save. Od maja 2011. Milka Forcan je član izvršnog odbora Unije teniskih profesionalaca Srbije. Kada je Milka Forcan u anketi jednog lista proglašena za najmoćniju ženu Srbije ona nije dopustila da se vidi da li joj ta titula prija.

Odgovorila je da u Srbiji nema prave moći niti to nešto puno znači osim što zabavlja najširu publiku. Posle poslovnog razlaza sa Miroslavom Miškovićem pokazalo se da je moćnija i od Antimonopolske komisije i poreznika. Pa čak da je jača i od mnogih funkcionera na vlasti jer je uspela da spreči korupciju u Delti i da se posao odvija po zakonima zahvaljujući njenim pritiscima. Čvrstina sa kojom je istupila pred Miškovića nije iznenadila one koji poznaju tu ženu koja svojom spoljašnošću ume da ostavi utisak krhkosti. Za svoju firmu i radnike spremna je uvek da se žrtvuje i zastupa istinu i pravdu.

Uvek sa osmehom Milka Forcan pre dve godine je dobila nagradu Glorije za najbolje stilizovanu ženu u Srbiji. Rado prati teniske turnire širom sveta. Aktivna je u Teniskom savezu Srbije kao potpredsednica Upravnog odbora.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

BILA JE NAJMOĆNIJA SRPKINJA: Plivala je u novcu, a onda se povuka IZ JAVNOSTI

Milka Forcan godinama je važila za najmoćniju ženu u Srbiji. Bila je strah i trepet u svetu biznisa, a onda se preko noći povukla.

Izvor: Blic, 22.Jan.2023, 09:02

Detaljnije >>

Nećete je prepoznati na fotografiji iz mladosti: Ovako su Milka Forcan i njen muž izgledali pre nego što su stekli bogatstvo

Nećete je prepoznati na fotografiji iz mladosti: Ovako su Milka Forcan i njen muž izgledali pre nego što su stekli bogatstvo

Muž Milke Forcan uspeo je davnih dana da osvoji srce najmoćnije žene Srbije

Izvor: Story, 15.Avg.2022, 12:40

Detaljnije >>