Severina
Severina

Severina Kojić ranije Vučković rođena je u Splitu 21. aprila 1972. godine u radničkoj porodici Ane i Severa Vučkovića. Pop folk pevačica iz Hrvatske ima dve starije sestre Maru i Zdenku.
Od malih nogu je zavolela scenu i muziku, pleše, igra, peva, i svira klavir. Prvi nastup imala je sa svojih deset godina kada je nastupila u mjuziklu Frane Štrapalo. Kasnije upisuje srednju muzičku školu u svom gradu Splitu a prve korake na muzičkoj sceni započinje nastupom na muzičkom Splitskom festivalu kao prateći vokal.
Sa 17. godina počinje profesionalnu karijeru pevanja. Usledile su naporne godine rada, i svakodnevni koncerti iz kojih je izrasla u najveću muzičku zvezdu mlađe generacije u Hrvatskoj i regionu. 2003. godine je nastupala u Riječkom narodnom pozorištu u glavnoj ulozi rok glasa Karolina Riječka a 2004. godine učestvuje u snimanju filma Gde je nestala Slovenija. Nakon više godina pauze na sceni se vraća 2004. godine sa novim albumom Severgreen. 2006. godine je učestvovala na Dori na takmičenju za predstavnika na pesmi Evrovizije a pobedila je sa pesmom Moja štikla koja je bila hit, kao i predstavnica Hrvatske na Evroviziji 2006. godine u Atini. Osvojila je 13. mesto pesmu je napisao Boris Novković, aranžman Goran Bregović, dok je tekst za pesmu napisala Severina sama.
U februaru 2012. godine je postala majka, rodila je sina Aleksandra iz vanbračne zajednice sa poznatim srpskim preduzetnikom Milanom Popovićem. Veza im nije dugo potrajala i razišli su se.
Iza sebe ima 12. albuma i mnogo hitova od kojih su najpoznatiji: Bred Pit, Grad bez ljudi, Italiana, Uzbuna, Tarapana, Ja samo pjevam, Ko je kriv, Moja stvar, Ti si srce moje, Dobrodošao u klub, Da si moj, Kreni, Ajde zlato moje. Sarađivala je sa najvećim kompozitorima sa ovih prostora kao što su Đorđe Novković, Arsen Dedić, Goran Bregović, Saša Lošić, Gibonni.
Severina je jedna od zvezda sa područja cele bivše Jugoslavije koja iza sebe ima veliki broj hitova i snimljenih albuma. Otpevala je mnogo pesama koje su našle put do velikog broja publike koja je prati već mnogo godina. Omiljena je ne samo među muškarcima već i među ženama a svaki put zna kako da zabavi svoju publiku. Pevačica je poznata po tome što se trudi da joj svaki nastup bude originalan baš kao i kod svih svetskih zvezda.
Na leto 2014. godine je snimila pesmu Uno momento u duetu sa Ministarkama poznatom ženskom grupom iz Srbije koja je postigla najveći regionalni uspeh po broju pregleda na internetu, preko 70. miliona ljudi je pogledalo spot i pesmu. 25. septembra 2015. godine Severina se udala za nekadašnjeg golmana Igora Kojića sina pevača Dragana Kojića Kebe koji sada radi i kao fudbalski menadžer u Beču. Upoznali su se na njenom poslednjem koncertu u Beogradu u februaru. Od tada cveta njihova ljubav a nedavno je i ozvaničena velikom ceremonijom, i svadbom od preko 600. zvanica u hali geneks impuls. Severina je uzela prezime supruga Kojić. Albumi:
Djevojka sa sela 1989, Moja stvar 1993, Trava zelena 1995, Dalmatinka 1996, Ja samo pjevam 1998, Paloma nera 1999, Pogled ispod obrva 2000, Severgrin 2004, Zdravo marija 2008, Dobrodošao u klub 2012, Uno momento 2014.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Svet, 02.Dec.2016, 14:51

Emina Jahović samouverena: Ne bojim se konkurencije! Za mene ona ne postoji!

Emina Jahović samouverena: Ne bojim se konkurencije! Za mene ona ne postoji!

Emina Jahović dočekaće Novu 2017. godinu u Budvi radno, bez svojih sinova i supruga Mustafe Sandala. Pevačica je za Svet rekla da se nimalo ne plaši konkurencije, iako će njene mnogobrojne kolege nastupati za novogodišnju noć u Crnoj Gori. “Apsolutno se ne bojim konkurencije, za mene konkurencija ne postoji. Svi mi imamo svoju publiku ja ću za najluđu noć nastupati u jednom Budvanskom hotelu. Severina peva u Baru, ona ima svoju publiku. Takođe...

Detaljnije >>


Izvor: Scandal.rs, 02.Dec.2016, 14:51

Emina Jahović samouverena: Ne bojim se konkurencije! Za mene ona ne postoji!

Emina Jahović dočekaće Novu 2017. godinu u Budvi radno, bez svojih sinova i supruga Mustafe Sandala. Pevačica je za Svet rekla da se nimalo ne plaši konkurencije, iako će njene mnogobrojne kolege nastupati za novogodišnju noć u Crnoj Gori. “Apsolutno se ne bojim konkurencije, za mene konkurencija ne postoji. Svi mi imamo svoju publiku ja ću za najluđu noć nastupati u jednom Budvanskom hotelu. Severina peva u Baru, ona ima svoju publiku....

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 01.Dec.2016, 22:00

(FOTO) SEVERINA UZVRAĆA UDARAC: Evo kako je pevačica odgovorila Milanu Popoviću

(FOTO) SEVERINA UZVRAĆA UDARAC: Evo kako je pevačica odgovorila Milanu Popoviću

.. Poznata pevačica se nedavno povukla iz medija I dok mnogi spekulišu o pravi razlozima medijskog mraka koji ju je prekrio, njen bivši suprug Milan Popović je tvrdio da je Severina zaista potpuno nestala. Međutim, poznata pevačica se nakon ove vesti oglasila i porušila sve tvrdnje, a o ovom njenom gestu će se još dugo govoriti. U društvu Igora Kojića i malenog Aleksandra, Severina je pokazala da nema mesta za sumnju i da je njihova porodica jača nego...

Detaljnije >>

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2016

Još jedna seks bomba postaje glumica!

Još jedna seks bomba postaje glumica!

Posle Severine i Nataše Bekvalac u pozorištu, još jedna pevačica na daskama koje život znače! Pevačica i spisateljica Nives Celzijus dobila je ulogu u predstavi u Hrvatskom narodnom kazalištu, prenosi hrvatska štampa. "Večernji" prenosi da je Nives bila pravi izbor za ulogu jer je "trenutno najlepša i najatraktivnija pevačica na sceni".

Detaljnije >>

Izvor: medio.rs, 01.Dec.2016

SOKIRANA SEVERINA Prijavila Milana policiji 10 dana nije znala gde joj je dete

SOKIRANA SEVERINA Prijavila Milana policiji 10 dana nije znala gde joj je dete

Hrvatski MUP Popoviću zapretio poternicom, pa je on tek nakon toga vratio Aleksandra na Kojićkinu adresu u Zagrebu, gde ga je preuzela baka. Severina Kojić i Milan Popović nastavljaju da ratuju preko svog četvorogodišnjeg sina Aleksandra. Srpski biznismen tvrdi da pevačica mesec dana nije došla po naslednika, a ona zapravo 10 dana nije znala gde joj se nalazi sin, zbog čega je bivšeg verenika prijavila zagrebačkoj policiji! Kako saznajemo, Kebina snajka zatražila...

Detaljnije >>

Izvor: Scandal.rs, 01.Dec.2016

Ratuju preko deteta: Severina prijavila Milana policiji, deset dana nije znala gde joj je sin!

Ratuju preko deteta: Severina prijavila Milana policiji, deset dana nije znala gde joj je sin!

Severina Kojić i Milan Popović nastavljaju da ratuju preko svog četvorogodišnjeg sina Aleksandra. Srpski biznismen tvrdi da pevačica mesec dana nije došla po naslednika, a ona zapravo 10 dana nije znala gde joj se nalazi sin, zbog čega je bivšeg verenika prijavila zagrebačkoj policiji! Kebina snajka zatražila je pomoć od Centra za socijalni rad i hrvatske policije jer kralj bakra nije ispoštovao odluku suda. Umesto da vrati sina u sredu, kako je dogovoreno,...

Detaljnije >>

Izvor: Svet, 01.Dec.2016

Ratuju preko deteta: Severina prijavila Milana policiji, deset dana nije znala gde joj je sin!

Ratuju preko deteta: Severina prijavila Milana policiji, deset dana nije znala gde joj je sin!

Severina Kojić i Milan Popović nastavljaju da ratuju preko svog četvorogodišnjeg sina Aleksandra. Srpski biznismen tvrdi da pevačica mesec dana nije došla po naslednika, a ona zapravo 10 dana nije znala gde joj se nalazi sin, zbog čega je bivšeg verenika prijavila zagrebačkoj policiji! Kebina snajka zatražila je pomoć od Centra za socijalni rad i hrvatske policije jer kralj bakra nije ispoštovao odluku suda. Umesto da vrati sina u sredu, kako je dogovoreno, to je...

Detaljnije >>