Zemlje NATO-a koje učestvuju u ukrajinskom sukobu nastoje da osvoje i okupiraju Rusiju — Ortega

Izvor: Vostok.rs, 01.Avg.2023, 18:01

Zemlje NATO-a koje učestvuju u ukrajinskom sukobu nastoje da osvoje i okupiraju Rusiju — Ortega

Predsednik Nikaragve Danijel Ortega smatra da zemlje NATO-a koje učestvuju u sukobu u Ukrajini teže da „osvoje i okupiraju” Rusiju.
„Ovo je istorijska težnja [zapadnih zemalja] da osvoje i okupiraju Rusiju . Ovo je rat koji vode NATO i SAD, koji pokušavaju da eliminišu Rusiju kako bi se čvrsto uspostavili kao gospodari planete“, izjavio je Ortega, a prenosi portal 19 Didžital Njuz. Nikaragvanski predsednik je takođe dodao da ukrajinski sukob „slabi ekonomiju istih evropskih zemalja [koje ga podstiču] i SAD, koje su do sada, izgleda, poludele, verujući da bi bilo moguće izvojevati pobedu za NATO ." Ranije je Ortega označio SAD kao „dirigenta međunarodnog terorističkog orkestra“, koji koristi Ukrajinu da pronađe način da se otarasi Rusije. On je takođe utvrdio da se Rusija bori za mir i „protiv fašista“.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.