Zelenski OTKRIO VOJNU DOKTRINU: Evo kako će se Ukrajina postaviti prema NATO paktu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenski OTKRIO VOJNU DOKTRINU: Evo kako će se Ukrajina postaviti prema NATO paktu

Vojna doktrina novoizabranog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog podrazumeva da se rukovodstvo vojske Ukrajine vodi principima i standardima NATO-a, prenosi list „Novo vreme“, koji je imao uvid u celokupan tekst.

- Mi ćemo obezbediti ujedinjenje rukovodstva snaga odbrane u skladu sa principima i standardima koje su usvojile sve članice NATO-a - navodi se u dokumentu.

Pored toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u tekstu stoji i da će se Ukrajina suprotstaviti svim protivnicima, čak i onim koji su brojniji ili materijalno jači, da će se ponašati profesionalno i motivisano u saradnji sa drugim zemljama NATO-a.

Saglasno doktrini, komandanti i organi taktičke i operativne uprave imaće maksimalnu samostalnost prilikom donošenja odluka.

Takođe, funkcija načelnika Generalštaba biće odvojena od glavnokomandujućeg oružanih snaga.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.