Zbog objave o NATO genocidu Haradinaj smenio Mikićevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog objave o NATO genocidu Haradinaj smenio Mikićevu

Dan nakon objave na Fejsbuku zamenice kosovskog ministra pravde Vesne Mikić da je NATO počinio genocid nad Srbima, premijer Ramuš Haradinaj doneo je odluku da je razreši dužnosti, uz tvrdnju da su takve izjave "govor mržnje", prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Vesna Mikić je u nedelju na svom profilu napisala da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO kampanja protiv Savezne Republike Jugoslavije usledila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista, kao i da je NATO izvršio namerni genocid.

"Na današnji dan, pre tačno 20 godina nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen je namerno planiran genocid od strane NATO alijanse", objava je Mikićeva na ovoj društvenoj mreži.

Ova objava bila je povod za Haradinajevu odluku da je smeni.

"U Vladi i institucijama Republike Kosovo, nema državnih zvaničnika, bez obzira na etničku pripadnost, koji vređaju zajedničke evroatlantske vrednosti. Naročito pošto je država Kosovo stvorena upravo na osnovu ovih vrednosti. Izjava zamenice ministra u Ministarstvu pravde, Vesne Mikić, da je NATO bombardovanje bilo genocid nad srpskom državom i narodom, neprihvatljivi su i poklapaju se sa govorom mržnje, i kažnjivi su Ustavom i zakonom. Stoga sam danas sa dužnosti razrešio zamenicu ministra (Vesnu) Mikić", napisao je Haradinaj na Fejsbuku, uz fotografiju zvanične odluke o smeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj smenio Mikićevu zbog objave o NATO bombardovanju

Izvor: B92, 25.Mar.2019

Zamenica ministra pravde Vesna Mikić iz Srpske liste smenjena je sa ove pozicije zbog objave na Fejsbuku o NATO bombardovanju, prenosi Kosev...Nakon što je juče na svom profilu na Fejsbuku napisala da je NATO kampanja protiv SR Jugoslavije usledila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista,...

Nastavak na B92...

Haradinaj smenio Vesnu Mikić zbog izjava o NATO bombardovanju

Izvor: Danas, 25.Mar.2019

Dan nakon što je zamenica kosovskog ministra pravde Vesna Mikić objavila na Fejbuku da je NATO počinio genocid nad Srbima, premijer Ramuš Haradinaj odlučio je danas da je razreši dužnosti, rekavši da su takve izjave govor mržnje. Članak Haradinaj smenio Vesnu Mikić zbog izjava o NATO bombardovanju...

Nastavak na Danas...

SRAMOTNA ODLUKA: Haradinaju zasmetala osuda NATO agresije, pa smenio predstavnicu srpske liste

Izvor: Večernje novosti, 26.Mar.2019, 00:27

Vlada u prištini razrešila dužnosti Vesnu Mikić s mesta zamenika ministra pravde zbog njenog stava o bombardovanju SRJ STAV da je NATO počinio genocid nad Srbima, za premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja predstavlja govor mržnje, pa je zbog tih reči...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.