Izvor: JUGpress.com, 17.Okt.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavetnici predlažu da Univerzitetski trg nosi ime trudnice stradale u NATO bombardovanju

NIŠ

                               Predstavnici niškog odbora Srpske stranke Zavetnici predali su danas Skupštini grada Niša potpise više od 800 gradjana tog grada Niša koji predlažu da  trg ispred zgrade niškog Univerziteta ponese ime  Ljiljane Spasić, trudnice koja je tragično nastradala u NATO bombardovanu kada su bečene kasetne bombe u samom centru Niša.

                              Jelena Djordjević, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koordinator Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici kazala je na konferenciji za medije da je Ljiljana Spasić (26) simbol tragičnog stradanja gradjana Niša u NATO agresiji.

                              “Ideja je da imenovanjem trga imenom Ljiljane Spasić sačuvamo sećanje na svo ono što je NATO agresor počinio Srbiji i srpskom narodu u akciji “Milosrdni andjeo”. Ideja je da našoj deci, kada nas jednog dana budu pitala ko je Ljiljana Spasić, kažemo da je to trudnica koju je želja za prvim trešnjama odvela pravo u smrt, izjavila je Djordjević.

                                Ljiljana Spasić poginula 7. maja 1999. godine , kada je NATO prekršio medjunarodno pravo i bombardovao Niš kasetnim bombama od kojih je poginulo 16 gradjana, a 18 ih je teže i lakše ranjeno. Porodica pokojne Ljiljane Spasić podržala predlog Zavetnika o imenovanju trga, a Ljiljanina sestra je sama prikupila više od 100 potpisa gradjana.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.