Zastava Severne Makedonije ispred sedišta NATO-a

Izvor: RTS, 30.Mar.2020, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava Severne Makedonije ispred sedišta NATO-a

Na svečanoj ceremoniji ispred sedišta NATO-a u Briselu na jarbol je podignuta zastava Severne Makedonije i kod još dve komande – u belgijskom gradu Monsu i Norfolku u američkoj saveznoj državi Virdžiniji.
Severna Makedonija 27. marta zvanično je postala 30. članica NATO saveza pošto je instrument o njenom članstvu u Alijansi deponovan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u američkom Stejt departmentu.

Članice NATO-a potpisale su protokol o prijemu Severne Makedonije u februaru 2019. godine, nakon čega su parlamenti svih 29 zemalja ratifikovali odluku o njenom članstvu.
Podizanju zastave na jarbol u Briselu prisustvovali su generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg, predsedavajući Vojnog komiteta Alijanse maršal Stjuart Pič kao i Zoran Todorov, šef Stalne misije NATO-a u Severnoj Makedoniji.
Makedonska zastava takođe je podignuta ispred Savezničke operativne komande u Monsu u Belgiji i Savezničke komande u Norfolku u Virdžiniji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U NATO podignuta zastava S. Makedonije, Stoltenberg poželeo dobrodošlicu

Izvor: Danas, 30.Mar.2020

Zastava Severne Makedonije podignuta je danas popodne pred zgradom NATO u Briselu, čime je svečano označeno njeno zvanično pristupanje toj alijansi kao 30. članice.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.