Zapad ignoriše rusko upozorenje da bi se oružje koje je isporučeno Kijevu moglo proširiti – Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 15.Avg.2023, 18:42

Zapad ignoriše rusko upozorenje da bi se oružje koje je isporučeno Kijevu moglo proširiti – Lavrov

Zapadne zemlje ignorišu sve otrežnjujuće signale Rusije o riziku da se oružje koje se isporučuje Kijevu proširi po svetu, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na 11. Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti.
„Danas Sjedinjene Države i NATO, kao i Evropska unija, radi spasavanja sopstvenog geopolitičkog projekta obuzdavanja Rusije i cepanja ruskog sveta, upumpavaju sve sofisticiranije oružje u Ukrajinu, podstičući tako sukob i provocirajući nekontrolisano širenje [oružja. ] širom sveta“, izjavio je Lavrov. „Svi naši otrežnjujući signali se ignorišu ili grubo iskrivljuju u propagandne svrhe“, naglasio je on. „Izneto je dosta činjenica koje to ilustruju. Zapad neodgovorno i značajno povećava pretnju direktnog vojnog sukoba između nuklearnih sila.“ Istovremeno, dodao je Lavrov, očigledno je da je „pokušaj sloma Rusije rukama ukrajinskih nacista element strateške politike reanimacije jednopolarnog svetskog poretka“. „Isti cilj se teži i u drugim regionima, gde svako neslaganje postaje meta pretnji i ucena sa ciljem da se uklone prepreke na putu hegemonističkih planova Vašingtona“, zaključio je Lavrov.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD nagovaraju Vijetnam, Tajland i Kambodžu da pošalju sovjetsko oružje u Kijev

Izvor: Vostok.rs, 15.Avg.2023

Sjedinjene Države vrše pritisak na Vijetnam, Tajland i Kambodžu u pokušaju da te zemlje nateraju da pošalju svoje oružje sovjetske proizvodnje u Ukrajinu, izjavio je Igor Kostjukov, načelnik Glavne uprave (GU, ranije Glavna obaveštajna uprava, GRU) Rusije, saopštio je Generalštab Oružanih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.