Zaharova: Predlažemo Pragu da ostavi ultimatume za komunikaciju unutar NATO-a, sa Rusijom je takav ton neprihvatljiv

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2021, 15:38

Zaharova: Predlažemo Pragu da ostavi ultimatume za komunikaciju unutar NATO-a, sa Rusijom je takav ton neprihvatljiv

Ultimatume ostavite za diskusije u NATO, s nama je takav ton nedopustiv, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom saopštenja češkog Ministarstva spoljnih poslova o tome da Rusija sutra do podneva mora da vrati proterane češke diplomate ili će se broj diplomata u ruskoj ambasadi simetrično smanjiti.
Dodala je i da se čini, po izjavama nekih čeških političara, da nastoje da Kafku pretvore u stavrnost. „Šef češkog Ministarstva spoljnih poslova rekao je da Česi proterani iz Ruske Federacije moraju biti vraćeni sutra do 12:00, inače će broj osoblja ruske ambasade biti smanjen na isti kao i češke. Sudeći po izjavama nekih čeških političara, oni pokušavaju da Kafku pretvore u stvarnost. Predlažemo Pragu da ostavi ultimatume za komunikaciju unutar NATO-a. Sa Rusijom je takav ton neprihvatljiv." Ona je dodala da će u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije biti nastavljen razgovor sa češkim ambasadorom u Moskvi.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.