Zaev nudi pomoć BiH

Izvor: B92, 28.Sep.2021, 15:38

Zaev nudi pomoć BiH

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i član Predsedništva BiH Šefik Džaferović kažu da te zemlje vežu zajedničke vrednosti kao što su članstvo u NATO i EU.

Kako se navodi, Zaev je na sastanku sa Džaferovićem naglasio da je Severna Makedonija spremna da sa BiH podeli iskustvo pristupnog procesa do punopravnog članstva u NATO.

Zaev je istakao da je poseta člana Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BiH Severnoj Makedoniji rezultat kontinuiteta izuzetno pozitivnih i tradicionalno bliskih odnosa dve zemlje.

Od posebnog značaja je, dodao je Zaev, to što je ova poseta na Madjunarodni dan Bošnjaka i informisao člana Predsedništva BiH da na sastanak sa njim dolazi sa uvida u poslednju fazu izgradnje mosta "Cvet Srebrenice".

Na sastanku Zaeva i Džaferovića u Vladi Severne Makedonije, kako se navodi, potencirano je da dve zemlje prepoznaju snažne potencijale za unapredjenje ekonomske saradnje i izražena spremnost da produže pripreme za uspostavljanje avionske linije izmedju Sarajeva i Skoplja, koja je prekinuza zbog pandemije kovida-19.

"Zaev i Džaferović su se na satanku složili da Severna Makedonija i BiH imaju veoma bliske veze iz prošlosti i da imaju zajednička opredeljenja i za zajedničku budućnost", navodi se u saopštenju.

Pre sastanka sa Zaevim bošnjkački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, koji je u jednodnevnoj radnoj poseti Skoplju, sreo se i sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.