Vulin sa generalom NATO o tzv. vojsci Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin sa generalom NATO o tzv. vojsci Kosova

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa generalnim direktorom Međunarodnog vojnog štaba NATO, general-potpukovnikom Janom Bruksom, a tokom sastanka razmatrana je aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji.

Ministar Vulin je istakao dobru dosadašnju saradnju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa NATO, pod okriljem Programa "Partnerstvo za mir".

Kako je naglasio ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbrane, promena namene i zadataka „Kosovskih snaga bezbednosti u „vojsku Kosova" za Srbiju apsolutno je neprihvatljiva i predstavlja grubo kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i Vojnotehničkog sporazuma.

Za Srbiju KFOR predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji, istakao je Vulin i naglasio da srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji u njemu vidi jedini garant svoje sigurnosti i bezbednosti.

Vulin je zatražio da KFOR na terenu ostane u svom punom kapacitetu i da ne smanjuje svoje brojno stanje.

Ministar odbrane je poručio da Srbija ostaje privržena vojnoj neutralnosti i da zahvaljujući tome ostvaruje saradnju sa partnerima i na zapadu i istoku, saopštilo je Ministarstvo.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.