Vulin i Čen Bo položili vence kod spomen ploče stradalima u bombardovanju ambasade Kine 1999. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Mar.2020, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin i Čen Bo položili vence kod spomen ploče stradalima u bombardovanju ambasade Kine 1999. godine

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo položili su danas vence kod spomen-ploče poginulim kineskim novinarima ispred nekadašnje zgrade ambasade te zemlje u Beogradu, bombardovane 1999. godine za vreme NATO agresije.

Navodeći da je u najtežim trenucima tokom NATO agresije, kineski narod bio uz Srbiju, Vulin je ocenio da su srpski i kineski narod danas ponovo zajedno i da se bore >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << protiv nevidljivog neprijatelja.

"Građani Srbije znaju da u kineskom narodu imaju velikog prijatelja i da se čelična prijateljstva stvaraju u teškim vremenima", naveo je Vulin i zahvalivio kineskom narodu i rukovodstvu što su kako je rekao, bili i jesu uz Srbiju čak i u trenucima kada se i sami suočavaju sa istim mukama i nevoljama.

Ambasadorka Kine Čen Bo ocenila je da istorija odnosa dve zemlje pokazuje da su Srbija i Kina čelični prijatelji, navodeći da to znači deljenje i dobra i zla.

"U trenucima kada se suočavamo sa velikim izazovima moramo da budemo zajedno i pružimo pomoć jedni drugima", navela je ambasadorka a prenelo Ministarstvo odbrane.

Vence kod spomen-ploče poginulim kineskim novinarima položili su i članovi mediciskog tima iz te zemlje koji su došli u Srbiju kako bi pomogli u suzbijanju epidemije korona virusa.

Ambasada Kine u Beogradu bombardovana je 7. maja 1999. i tada su poginula tri kineska novinara, dok je 21 osoba povređena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.