Vulin: Srbija i dalje očekuje izvinjenje NATO zbog bombardovanja

Izvor: Beta, 20.Maj.2020, 16:34

Vulin: Srbija i dalje očekuje izvinjenje NATO zbog bombardovanja

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija i dalje očekuje izvinjenje NATO zbog bombardovanja 1999. godine, ocenivši da će ono možda garantovati da se takvo nešto nikada nikome neće ponoviti.Posle polaganja venaca na spomen-obeležje ispred KBC "Dragiša Mišović" posvećeno pripadnicima Gardijske brigade i pacijentima poginulim u bombardovanju, Vulin je danas rekao da je Srbija "izabrala da se seća, da pamti, da podseća, ne zato što se nada da će se veliki postideti onoga što su uradili, već da im ne dozvoli da zaborave, nikada i nipošto", saopštilo je Ministarstvo odbrane."Prošla je 21 godina, a nismo čuli 'izvini'. Ove ljude niko neće vratiti, ali jedno ljudsko 'izvini' možda bi pomoglo da se ovo više nikada ne ponovi. Jedno ljudsko 'izvini' možda bi pomoglo da se bar drugima ne desi ono što se desilo nama", kazao je Vulin.On je naveo i da "nijedan vojnik, policajac, muškarac, žena ili dete ne zaslužuju da budu ubijeni u slobodnoj zemlji" i dodao da "u slobodnoj zemlji ne postoji legitiman vojni cilj"."Pre 21 godinu NATO agresor izvršio je ratni zločin, ubio je sedmoricu gardista i tri pacijenta bolnice "Dr Dragiša Mišović". Bez odluke Saveta bezbednosti, bilo kog ljudskog, političkog, razumnog ili nerazumnog opravdanja, NATO ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vulin: Srbija i dalje očekuje izvinjenje NATO zbog bombardovanja Srpski ministar odbrane Aleksandar

Izvor: Beta Video, 20.Maj.2020

BEOGRAD - Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija i dalje očekuje izvinjenje NATO zbog bombardovanja 1999. godine, ocenivši da će ono možda garantovati da se takvo nešto nikada nikome neće ponoviti.(CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.