Vučić sa šefom ruskih službi bezbednosti

Izvor: RTS, 18.Jun.2013, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa šefom ruskih službi bezbednosti

Vicepremijer Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa šefom svih ruskih službi bezbednosti generalom Nikolajem Patruševim. Vučić se sastao i sa komandantom združenih snaga NATO u Napulju, admiralom Brusom Klinganom.

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije general Nikolaj Patrušev stigao je u Beograd gde se sastao se prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, potvrđeno je RTS-u.

Šef svih tajnih službi najveće države sveta sleteo je prepodne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na aerodrom "Nikola Tesla" , gde ga je dočekao prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Kako nam je potvrđeno nije bilo formalnog dočeka, a njih dvojica nastaviće razgovore na nepoznatoj lokaciji.

Još nije poznato koliko će se Patrušev zadržati u Beogradu, ali se očekuje da ključna tema sastanka sa Vučićem bude saradnja u oblasti odbrane i bezbednosti, koje su i neke od ključnih tačaka nedavno potpisanog Ugovora o strateškom partnerstvu Rusije i Srbije, koji su potpisali Tomislav Nikolić i Vladimir Putin.

Patrušev je ranije je bio na čelu Federalne službe bezbednosti koja je naslednik KGB.

Jedan je od najvažnijih i najbližih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina.

Dobra saradnja Srbije i komande NATO-a u Napulju

Prvi potppredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se danas i sa komandantom Združenih snaga NATO u Napulju, admiralom Brusom Klinganom.

Vučić je na početku sastanka izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa komandom združenih snaga NATO-a i njenim unapređenjem kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti u procesu angažovanja Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministartsvo odbrane ceni stručnu i ekspertsku pomoć u procesu obuke i kontrolisanja stanja pripremljenosti jedinica po konceptu operativnih sposobnosti i standarda za angažovanje u multinacionalnim mirovnim operacijama, naglasio je Vučić.

Ministar odbrane potvrdio je ranije definisane stavove o potrebi daljeg angažovanja Kfora na stvaranju sigurnog okruženja za sve građane na Kosovu i Metohiji, a Vojska Srbije angažovaće starešinu na štabnoj dužnosti u združenoj komandi NATO Napulj.

Republika Srbija nastavlja sa svojim učestvovanjem u programu Partnerstvo za mir, reformi sektora odbrane i bezbednosti, kao i dalju izgradnju integriteta institucija sistema kroz potvrđeno prihvatanje našeg programa individualnog partnerstva i saradnje. Kapaciteti sistema odbrane su otvoreni za partnere u obostranom interesu, navodi Ministarstvo odbrane na svom sajtu.

Admiral Klingan je potvrdio odlične odnose na svim nivoima, a posebno sa generalštabom i Ministarstvom odbrane Republike Srbije. Izvršena je analiza u zoni odgovornosti jedinica KFOR-a i dato uverenje da će se pripadnici KFOR-a angađžovati na izvršenju svih zadataka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa zvaničnicima NATO-a i ruskih službi

Izvor: RTS, 18.Jun.2013

Vicepremijer Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa komandantom združenih snaga NATO u Napulju admiralom Brusom Klinganom. Vučić se sastao i sa šefom svih ruskih službi bezbednosti generalom Nikolajem Patruševim...Prvi potppredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se sa...

Nastavak na RTS...

Šef ruskog Saveta bezbednosti u poseti Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se danas sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije, generalom Nikolajem Patruševim, koji je danas pre podne stigao u posetu Beogradu, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nikolaj Petrušev u Beogradu

Izvor: RTS, 19.Jun.2013, 13:22

Tradicionalno dobri i prijateljski odnosi Srbije i Rusije pružaju mogućnosti za jačanje saradnje i razvoj bilateralnih odnosa u svim oblastima, istakli premijer Ivica Dačić i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev. ..Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa sekretarom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.