Nikolaj Petrušev u Beogradu

Izvor: RTS, 19.Jun.2013, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolaj Petrušev u Beogradu

Tradicionalno dobri i prijateljski odnosi Srbije i Rusije pružaju mogućnosti za jačanje saradnje i razvoj bilateralnih odnosa u svim oblastima, istakli premijer Ivica Dačić i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim koji je od juče u poseti Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Sa Petruševim razgovarao je i premijer Srbije Ivica Dačić. U razgovoru premijera Dačića i Patruševa ocenjeno je da tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dve zemlje pružaju mogućnosti za jačanje saradnje i razvoj bilateralnih odnosa u svim oblastima.

Dačić istakao je da Srbija dijalogom o problemima na Kosovu i Metohiji nastoji da postigne pravedno rešenje koje će obezbediti opstanak Srba u južnoj pokrajini i osigurati trajnu stabilnost u regionu.

Posebno je bilo reči o unapređenju ekonomske saradnje sa Rusijom koja je strateški partner Srbije.

Srbija je opredeljena za realizaciju projekta gasovoda Južni tok i otvorena je za ruske investicije u energetskom sektoru, u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i telekomunikacija, rečeno je na sastanku Ivice Dačića i Nikolaja Patruševa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Daćić i Patrušev o jačanju saradnje

Izvor: Blic, 19.Jun.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić i sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev ocenili su danas u Beogradu da tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dve zemlje pružaju mogućnosti za jačanje saradnje i razvoj bilateralnih odnosa u svim oblastima...Kako prenosi pres služba Vlade Srbije, Dačić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.