Vučić razgovarao sa komandantom NATO, pa primio šefa svih ruskih obaveštajaca

Izvor: Press, 18.Jun.2013, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa komandantom NATO, pa primio šefa svih ruskih obaveštajaca

Vučić je komandantu združenih snaga NATO preneo zadovoljstvo saradnjom s tom komandom, kao i ranije definisane stavove o potrebi daljeg angažovanja Kfora na stvaranju sigurnog okruženja za sve građane na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku je izvršena analiza u zoni odgovornosti jedinica Kfora i dato uverenje da će se pripadnici Kfora angažovati na izvršenju svih zadataka.

U razgovoru sa Klinganom, Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je naveo i da će Vojska Srbije angažovati starešinu na stabilnoj dužnosti u združenoj komandi NATO u Napulju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vučić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa komandom združenih snaga NATO i njenim unapređenjem kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti u procesu angažovanja Vojske Srbije.

"Kapaciteti sistema odbrane su otvoreni za partnere u obostranom interesu", poručio je prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane.

Admiral Klingan je potvrdio odlične odnose na svim nivoima, a posebno sa Generalštabom i Ministarstvom odbrane. Prvi potpredsednik Vlade Srbije sastao se i sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije, generalom Nikolajem Patruševim, koji je danas pre podne stigao u posetu Beogradu, potvrđeno Tanjugu u Vladi Srbije.

Vučić je šefa svih ruskih tajnih službi dočekao na aerodromu Nikola Tesla, a razgovore će nastaviti u toku dana. Glavna tema sastanka mogla bi da bude saradnja u oblasti odbrane i bezbednosti.

Ta saradnja je jedna od ključnih tačaka nedavno potpisanog Ugovora o strateškom partnerstvu Rusije i Srbije. Patrušev je jedan je od najbližih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.