Vučić: NATO nije dobro razumeo svoju ulogu

Izvor: B92, 17.Mar.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: NATO nije dobro razumeo svoju ulogu

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija naći način da zaštiti svoj narod na KiM ukoliko oni koji moraju da ga zaštite ne obavljaju taj posao.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da NATO nije dobro razumeo svoju ulogu na Kosovu i Metohiji, da štiti narod, u skladu sa Rezolucijom 1244.

"Ako NATO ne bude u stanju da to uradi, ima ko će biti u stanju", kazao je Vučić.

Podsećajući na dešavanja na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovu pre 15 godina kada su, prema njegovim rečima prema Srbima počinjeni teški zločini, Vučić je kazao da se to nikada više ne sme ponoviti i da je vlast u Srbiji spreman da to spreči.

On je istakao da Srbija želi kompromisno rešenje za Kosovo, ali da su vlasti u Prištini usvojile platformu za pregovore koja je protiv dijaloga.

"Želimo da ragovaramo i da budemo u dobroj komunikaciji, postizanej kompromisnog rešenja je najbolje, ako ga neko neće treba da to kaže", kazao je Vučić. Dodao je da je "Srbija dovoljno čvrsta i odlučna da sačuva svoj narod i bitne nacionalne državne interese", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da država neće dozvoliti nasilje. On se obratio javnosti povodom događanja od sinoć i upada na RTS.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Od danas nekažnjenog nasilja neće biti

Izvor: B92, 17.Mar.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući na Pinku, rekao da je da “od danas nekažnjenog nasilja neće biti“...On je istakao da “jeste umoran, ali i da je bio zabrinutiji prethodnih dana”...“Danas smo završili veliki posao. Narod Srbije je mogao sve da vidi. Znam da od danas nekažnjenog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.