Vojska je spremna: Branićemo svaki pedalj svoje teritorije

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 15:36

Vojska je spremna: "Branićemo svaki pedalj svoje teritorije"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da vežba Alijanse ''Er defender'' šalje poruku da je NATO spreman da brani svaki pedalj svoje teritorije.

''Ovo je najveća vazdušna vežba u istoriji NATO. Ona poručuje da smo spremni da branimo svaki pedalj naše teritorije'', rekao je Stoltenberg i naveo da je svrha vežbe da spreči sukob, a ne da ga izazove.

Agencija TASS podseća da je vežba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ''Er defender'', počela u Nemačkoj i susednim zemljama 12. juna i da bi trebalo da potraje dve sedmice, i da će oko 250 letelica za to vreme uvežbavati odbijanje eventualnih napada sa istoka.

Iz Berlina je saopšteno da je, od 10.000 vojnika koji učestvuju u vežbama, 6.000 iz Nemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šef NATO-a poziva zemlje članice da smanje zavisnost od kineskog uvoza

Izvor: Vostok.rs, 20.Jun.2023

 . Države članice NATO-a treba da smanje svoju zavisnost od kineskog uvoza i da se uzdrže od izvoza naprednih tehnologija u Kinu, izjavio je generalni sekretar alijanse Jens Stoltenberg.. „Moramo da okončamo našu zavisnost od autoritarnih režima“, izjavio je Stoltenberg na Danu industrije,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.