Izvor: Radio 021, 05.Maj.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna pobuna u Gruziji

Gruzijski ministar odbrane David Siharulidze izjavio je da je u toku vojna pobuna u jednoj bazi nedaleko od Tbilisija. Gruzijske vlasti su danas optužile Rusiju da je pokušala da organizuje vojni udar u Gruziji i da spreči održavanje vežbi NATO-a u toj zemlji, koje počinju sutra.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gruzija optužila Rusiju za pokušaj vojnog udara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Maj.2009

Gruzijske vlasti su danas optužile Rusiju da je pokušala organizirati vojni udar u Gruziji i saopćile da su se vojnici u bazi nedaleko od Tbilisija pobunili. Gruzijski ministar obrane David Siharulidze je rekao da su zapovjednici u vojnoj bazi Muhro ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Jermenija otkazala učešće na vežbama NATO u Gruziji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2009

JEREVAN - Jermenije je danas otkazala učešće na vojnim vežbama NATO koje bi trebalo da počnu sutra u Gruziji, zbog "tekuće situacije", posle vesti da su gruzijske vlasti okončale pobunu u jednoj vojnoj bazi..."U tekućoj situaciji predstavnici oružanih snaga Republike Jermenije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Okončana pobuna u vojnoj bazi u Gruziji

Izvor: NaDlanu.com, 06.Maj.2009, 12:45

TBILISI, 5. maja 2009. (Beta-Rojters/AFP) - Pobuna u gruzijskoj vojnoj bazi nedaleko od Tbilisija okončana je danas bez nasilja i većina pobunjenika se predala, saopštilo je gruzijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Gruzijski ministar unutrašnjih poslova Vano Merabišvili rekao je da je zapovednik...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.