Večer: NATO održava mir na KiM

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Večer": NATO održava mir na KiM

Maribor -- Jedino bezbedno i održivo rešenje za Kosovo je ostanak NATO-a, jer zbog nerešenog pitanja tamošnjeg srpskog naroda Kosovo predstavlja bure baruta, piše "Večer".

Taj mariborski dnevnik dodaje da to bure baruta može da eksplodira i destabilizuje ceo region.

"Nerešeni status srpske manjine na severu Kosova lako može da se pretvori u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 'nerešivu zagonetku', dok međunarodna zajednica gubi strpljenje za balkanske kavge koje ili ne razume ili ne želi da ih razume", ocenjuje slovenački dnevnik.

List ističe da rešenje za Kosovo i pitanje srpske manjine moraju biti rešeni na politički način i zasnovani na kompromisima s obe strane, prenosi agencija STA.

"Večer", međutim, ocenjuje da su takvi izgledi ugroženi rezultatima izbora u Srbiji, na kojima su, kako piše "pobedile preimenovane ali ne i reformisane" političke radikalne opcije, "čije bi ideje lako iz Srbije mogle da se prošire i na BiH".

"Dok svet za sada nije uspeo da nadje rešenje koje bi omogućilo da Kosovo uzme albanski kolač i dozvoli i Srbima da ga jedu, jedino što bi garantovalo stabilnost Kosova s punim suverenitetom je oružje u rukama NATO snaga", zaključuje slovenački list.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samo NATO može da održi mir na Kosovu

Izvor: Kurir, 04.Jul.2012

Zbog nerešenog pitanja tamošnjeg srpskog naroda Kosovo predstavlja "bure baruta" koje može da destabilizuje ceo region, piše mariborska Večer..MARIBOR - Jedino bezbedno i održivo rešenje za Kosovo jeste ostanak NATO trupa, jer zbog nerešenog pitanja tamošnjeg srpskog naroda Kosovo predstavlja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.