VUČIĆ O DOGOVORU SA NATO: Rosu ne može na sever bez dozvole SRBA na KiM, lično sam prisustvovao svim sastancima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2018, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ O DOGOVORU SA NATO: Rosu ne može na sever bez dozvole SRBA na KiM, lično sam prisustvovao svim sastancima!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je jedina i prava istina to da jedinice Rosu mogu da uđu na sever Kosova samo pod dva uslova - uz dozvolu Kfora, i uz saglasnost srpske zajednice.

- To je puna istina, a druga je stvar ako NATO hoće to da prekrši - rekao je Vučić za Pink.

Vučić je istakao da je dogovor o tome podrazumevao izričito da nema "dugih cevi" na severu Kosova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
On je podsetio da je Briselski sporazum potpisan 2013. godine i da su u tim razgovorima tražene garancije NATO pre svega za Rosu, jer tada nije bilo jedinica FIT i drugih, vojska nije bila ni u najavi.

- Naš dogovor je zasnovan na neprisutvu Rosu. Lično sam prisustvovao svim sastancima, 500 puta ponovio pred Ešton i zvaničnicima NATO, i lično sam otišao u NATO i rekao - nema naoružanih Albanaca sa dugim cevima na severu, sa naglaskom na Rosu, bez ova dva uslova - dodao je on.

Oni hoce da zaborave drugi deo, ističe Vučić i ponovio da je dogovor bio da nema ulaska na sever bez dozvole Nato, to je uslov br. 1, ali kumulativni, a ne alternativni uslov, je saglasnost srpske zajednice preko njenih predstavnika - 4 gradonačelnika.

- To je puna istina, jedina istina. Ko god kaže drugačije, najgori je lažov - zaključuje Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.