VEČITI TRN U OKU: Novi plan Britanaca za Srbiju - pojačati pritisak na Beograd i Vučića

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 11:11

VEČITI TRN U OKU: Novi "plan" Britanaca za Srbiju - pojačati pritisak na Beograd i Vučića

Velika Britanija je donekle izgubila Zapadni Balkan iz vida u proteklim godinama, ali bi trebalo da pojača pritisak na Beograd i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saglasni su učesnici zasedanja Odbora za spoljne poslove britanskog parlamenta.
Uprkos navedenoj temi, svedočenje bivšeg generalnog sekretara NATO-a (1999- 2003) Džordža Robertsona, bivšeg ambasadora Velike Britanije u BiH i na "Kosovu" Ijana Klifa, i profesora na Londonskom univerzitetskom koledžu Endija Hodžaja, skoro u potpunosti je bilo usredsređeno na Srbiju i KiM, ali i nezaobilaznu temu "ruskog uticaja".
Zasedanjem je predsedavala Ališa Kerns, čiji su antisrpski stavovi bili očigledni u načinu na koji je postavljala...
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.