VAGNER NIKAD OPASNIJI? Zavladala panika, NATO zemlja u strahu: Oni su sad pod Putinovim vođstvom

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2023, 14:53

VAGNER NIKAD OPASNIJI? Zavladala panika, NATO zemlja u strahu: Oni su sad pod Putinovim vođstvom

Vagner će biti još opasniji pod Putinom, tvrdi poljski premijer

Plaćenička skupina Vagner biće još opasnija pod ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, sugerisao je danas poljski premijer Mateuš Moravjecki.

- Vagner je pod Putinovim vođstvom. Neka svako za sebe odgovori na pitanje - hoće li pretnja biti veća ili manja? Što se mene tiče, to je retoričko pitanje - rekao je na konferenciji za novinare.

Privatna vojna grupa Vagner bila je pod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontrolom Jevgenija Prigožina, za kog se smatra da je juče poginuo u avionskoj nesreći u Rusiji.

Vagnerove snage premeštene su u Belorusiju nakon pobune koju je predvodio Prigožin, a njihova prisutnost u Belorusiji smatra se potencijalnom pretnjom susednoj Poljskoj, članici NATO-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.