Uručene vojne spomenice „Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije“

Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2020, 20:59

Uručene vojne spomenice „Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije“

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas vojne spomenice “Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije” članovima Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, nakon zajedničke sednice na Tari. Na današnji dan: NATO agresori napali kasetnim bombama Uroševachttps://t.co/MAI6sCwCnc
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 23, 2020 Vojne spomenice “Dvadesetogodišnjica odbrane otadžbine od NATO agresije”, naredbom ministra odbrane od 29. maja 2019. godine, dodeljene su porodicama pripadnika Vojske Jugoslavije i porodicama dobrovoljaca u njenom sastavu, državljanima Republike Srbije koji su poginuli ili umrli od posledica ranjavanja tokom borbenih dejstava za vreme agresije NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju, profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije, državnim službenicima i nameštenicima koji su učestvovali u borbenim dejstvima 1999. godine, kao i penzionisanim profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije, Vojske Srbije i Crne Gore i Vojske Jugoslavije koji su državljani Republike Srbije i koji su učestvovali u borbenim dejstvima 1999. godine. Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je danas na Tari.   Na početku sednice, minutom ćutanja odata je počast trojici pripadnika Vojske Srbije koji su preminuli od posledica virusne infekcije Kovid-19. Na današnjoj sednici kojom je rukovodio ministar odbrane Aleksandar Vulin analizirana je realizacija ključnih zadataka Vojske Srbije u prethodnom periodu sa posebnim akcentom na izvršenju zadataka Ministarstva odbrane i Vojske Srbije tokom vanrednog stanja.   Zaključeno je da je dostignuti visok nivo operativnih sposobnosti direktno uticao na spremnost Vojske Srbije da u potpunosti izvrši sve dodeljene zadatke tokom vanrednog stanja, uz primenu i poštovanje svih mera zaštite i očuvanja zdravlja ljudi u borbi protiv virusne infekcije Kovid-19. Realizacijom ključnih zadataka i opremanjem savremenim naoružanjem i vojnom opremom zahvaljujući ličnom angažovanju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, Vojska Srbije značajno je unapredila operativne sposobnosti u svim segmentima.   Naredne težišne aktivnosti biće usmerene ka daljem jačanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije i očuvanju mira i zaštite bezbednosti svih građana Republike Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.