Upaljen alarm u NATO bazi; Američki dron...

Izvor: B92, 20.Okt.2023, 09:23

Upaljen alarm u NATO bazi; Američki dron...

Prema podacima Flajtradara američka izviđačka bespilotna letelica Global Houk, koja je redovno dežurala kod Krima, upalila je alarm o gubitku komunikacije.

Nakon aktiviranja ovog signala, američki dron je počeo da napušta Crno more, krećući se ka svojoj bazi koja se nalazi u Italiji.

Za sada nema zvaničnih saopštenja o razlozima ovog događaja. Moguće verzije onoga što se dogodilo uključuju tehnički kvar uređaja ili potencijalni uticaj ruskih elektronskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protivmera, ali za sada ove verzije ostaju samo nagađanja.

Povodom ovog događaja još nisu date zvanične izjave, prenele su Novosti i podsetile da je pre samo nekoliko dana, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je ruska vojska podigla borbeni avion Su-27 u vazduh kako bi sprečila narušavanje državne granice Ruske Federacije od strane istog američkog drona Global Houk iznad Crnog mora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.