Unija za neutralnost: Pazi za koga glasaš – Ne u NATO!

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2016, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija za neutralnost: Pazi za koga glasaš – Ne u NATO!

Unija za neutralnost Crne Gore, najveća koalicija političkih stranaka i NVO od pokradenog referenduma do danas,pozvala je građane, koji se protive ulasku Crne Gore u NATO vojni pakt da na izborima podrže one političke subjekte koji se zalažu za neutralnost Crne Gore ili održavanje referenduma o članstvu u NATO, prenosi portal IN4S.
Unija je, tim povodom, postavila niz bilborda širom Crne Gore – na primorju, centralnom  dijelu i na sjeveru sa porukom: „Pazi za koga glasaš – Ne u NATO!“.

Najglasniji protivnici ulaska Crne Gore u NATO nalaze se u Demokratskom frontu i to su: Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Radnička partija, Demokratska srpska stranka, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore i Partija penzionera i invalida rada. 
Velika koalicija Ključ podržava referendum o NATO, Demokrate se eksplicitno ne izjašljavaju, dok su DPS i SDP za članstvo u NATO i to bez referenduma.
 
Unija za neutralnost Crne Gore osnovana je 7. avgusta na inicijativu Mirovnog pokreta „Ne u rat- ne u NATO“.

Unija objedinjuje veliki broj političkih partija, nevladinih organizacija, udruženja i pojedinaca čiji je ključni zahtjev održavanje referenduma o članstvu Crne Gore u NATO.
 
Podršku Uniji za neutralnost je dalo više desetina nevladinih organizacija, zavičajnih udruženja, kulturnih i sportskih društava, kao i Nova srpska demokratija, Radnička partija, Demokratska narodna partija, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, Demokratska srpska stranka i Stranka srpskih radikala.

IN4S
 

Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.