UKRAJINA PRIVRŽENA NATO Oglasio se Zelenski: Rizici povezani sa Ruskom Federacijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2022, 17:33

UKRAJINA PRIVRŽENA NATO Oglasio se Zelenski: "Rizici povezani sa Ruskom Federacijom"

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da će njegova zemlja nastaviti da stremi svom cilju, članstvu u NATO savezu uprkos negodovanju Rusije i skepticizmu nekih zapadnih zemalja.

- Danas mnogi novinari i mnogi lideri kao da ukazuju Ukrajini da je moguće ne rizikovati, ne postavljati stalno pitanje budućeg članstva u alijansi, jer su ti rizici povezani sa reakcijom Ruske Federacije. Ja verujem da moramo da idemo putem koji smo izabrali - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Zelenski na konferenciji za novinare sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je ranije tokom današnjeg sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim da je širenje NATO na istok "beskonačno i veoma opasno".
Pogledaj vesti o: NATO,   Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zelenski: Kažu nam da će sreda biti dan napada; Bela kuća:Ruska invazija mogla bi da počne bilo kada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je čuo da bi sreda mogla biti dan ruskog napada, navodeći da će zbog toga taj dan proglasiti danom ukrajinskog nacionalnog jedinstva..."Kažu nam da će 16. februar biti dan napada. Učinićemo to danom jedinstva", rekao je Zelenski u obraćanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.