UGROŽENA BEZBEDNOST SVIH NA KOSOVU, KAO I OSOBLJA NATO? Gofus šokirao: Niko ne treba da rizikuje još jedan sukob u Evropi

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 20:23

UGROŽENA BEZBEDNOST SVIH NA KOSOVU, KAO I OSOBLJA NATO? Gofus šokirao: Niko ne treba da rizikuje još jedan sukob u Evropi

Gofus je rekao da su 93 vojnika Misije KFOR-a povređena tokom sukoba sa srpskim demonstrantima, od kojih neki i teško.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a Tomas Gofus danas je izjavio da na Kosovu i Metohiji nije došlo do napretka kada je reč o deeskalaciji situacije.

- To ugrožava bezbednost svih ljudi na Kosovu, kao i osoblja NATO-a - rekao je Tomas Gofus grupi novinara u Prištini, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi Rojters.

On je naveo da Beograd i Priština nisu poslušali međunarodne pozive da preduzmu korake ka deeskalaciji tenzija.

Gofus je dodao da je došlo do pada "praktične i političke saradnje sa Kosovom".

- To je u suprotnosti sa evroatlantskim težnjama kosovskog naroda - istakao je američki zvaničnik.

On je naveo da, nakon ruskog sukoba sa Ukrajinom, "niko ne bi trebalo da rizikuje još jedan sukob u Evropi koji bi potkopao mir i stabilnost stečenu tolikim žrtvama".

- Ovo je apsolutno neprihvatljivo i ne sme da se ponovi. NATO je to jasno stavio do znanja i srpskim vlastima - naveo je on.

Sa druge strane, tokom protesta je povređeno 52 Srba, navodi britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.