«U pamet se dobro Crnogorci!» jer «Čast i bruka žive dovjeka»

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2017, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

«U pamet se dobro Crnogorci!» jer «Čast i bruka žive dovjeka»

Analizu povodom sutrašnjeg izglasavanja ulaska Crne Gore u NATO  za News Front,  dao je Boško Kozarski, predsednik Udruženja za mlade Srbije i osnivač Srpsko-ruskog obrazovnog centra u Beogradu.

«U petak, u krnjem (ali zvaničnom) parlamentu Montenegra izglasaće se ulazak Crne Gore u NATO. Problem je samo u tome što Montenegro ne pita Crnu Goru šta želi. Ignorisanje obaveze sprovođenja referenduma i prelaženja (kao na fotografiji) preko zahteva većiskog dela građana (oko 80%) koji su protiv ove neshvatljive odluke vrha Montenegra, potpuno je u suprotnosti tekovina večitog vrha Crne Gore (Lovćen, a znamo ko tamo spava).

Ovo ritualno samoubistvo čestite Crne Gore je samo posledica uticaja osiromašenog uranijuma na osiromašeni i umorni narod pritisnut od strane višedecenijskog režima države koju u samom vrhu evro-atlanske alijase nazivaju — vojni patuljak. 
 
Boško Kozarski
 
Mnogo strašnija je indolentnost većinskog naroda koji ćutanjem postepeno postaje i moralni patuljak skuvan postepeno, kao žaba, nesvestan svoje moralne i istorijske propasti. Da ne bismo sudili prerano, vikend pred nama pokazaće procenat genetske povezanosti današnjih «malih Rusa na Balkanu» sa slavnim kreatorima istorije Crne Gore, jer možda još ima izdanaka slobodarskih plemena, koji će bez kompromisa «tiranstvu stati za vrat».

Makedonski scenario, crnogorska komedija paradoksa i srpska farsa uz kosovski «SF» koji samo albanci gledaju kao 3D pojekciju pokušavajući da dohvate likove sa platna, idelni su festival apsurda organizovan zahvaljujući selektorskim sposobnostima Vašingtona i izvršnom produkcijom Londona.

Na žaost, uspešnost ovog festivala zavisi od prve predstave, ulaska Crne Gore u NATO.

Verujem da će ta odluka kvazi-parlamenta biti samo privremena i da će Crnogorci umeti da vrate volju narodnu. Da se sete reči: «U pamet se dobro Crnogorci!» jer «Čast i bruka žive dovjeka». Izbor je njihov, a posledice ćemo trpeti, hteli-ne hteli, bratski.

Udahnimo duboko, jer možda od petka zadah osiromašenog uranijuma stigne i u naše domove, tako daleko, a tako blizu Cetinja.»

Boško Kozarski  za News Front.

«Sutra će se svačiji trag pokazati», imajte ovo na umu  braćo, pre nego jednim potezom odlučite da li ste  Milogorci ili Crnogorci.

Priredila Lola Đorđević
News Front

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.