U Kumanovu teroristi eliminisani, vođe Albanci sa Kosova

Izvor: Politika, 10.Maj.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kumanovu teroristi eliminisani, vođe Albanci sa Kosova

Poginulo osam policajaca, pronađeno 14 „tela u uniformama”

SKOPLJE - Policijska akcija u Kumanovu, započeta u subotu ujutru, konačno je završena, a teroristička grupa koja je brojala više od 40 osoba je eliminisana, izjavio je portparol MUP-a Ivo Koteski.

Lideri ove grupe su, prema njegovim rečima, ozloglašeni Muhamed Krasnići tzv. komandant Mališeva, Mirsad Ndrecaj tzv. komandant Nato, Sami Ukšini tzv. komandant Sokoli, Beg Rizaj alijas komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Begu i Dene Šehu alijas Juniku.

Koteski je na konferenciji za novinare rekao da su oni Albanci sa Kosova i dovode se u vezu sa formiranjem brojnih teroristickcih i ekstremističkih grupa u regionu, odnosno, kako je rekao, figuriraju kao osnivači paravojnih struktura.

Napomenuo je da do sada jedino nije konačno potvrđena identifikacija Mirsada Ndrecaja.

Koteski je rekao i da je do sada pronađeno 14 tela u uniformama čiji se identiteti utvrđuju, ali nije precizirao kakva su obeležja bila na uniformama.

Među identifkovanim je, kaže, i Džafer Zumberi iz Đakovice.

Ostali su, dodao je, makedonski državljani i jedan državljanin Albanije.

Koteski nije isključio mogućnost da ima još poginulih terorista ako se, kako je rekao, ima u vidu da su objekti iz kojih su oni napadali policiju znatno oštećeni, te da je preostalo još objekata koji tek treba da budu pretreseni.

I dalje nema podataka o eventualnim žrtvama među civilnim stanovništvom, kazao je Koteski potvrdivši da je osam policajaca ubijeno ili je podleglo od rana zadobijenih u akciji, te da je 37 njih povređeno.

Deo privedenih je od ranije poznat policiji, kazao je portparol MUP-a i dodao da teroristi sa sobom nisu imali lična dokumenta, te da je na licu mesta pronađen arsenal oružja. Precizirao je da su oni u Makedoniju ušli početkom maja s namerom da sredinom meseca počnu sa terorističkim napadima.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kumanovo

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo su vođe napada na Kumanovo! (FOTO+VIDEO)

Izvor: Mondo, 10.Maj.2015

Policijska akcija u Kumanovu završena je posle dva dana borbe sa teroristima! Napad su vodili: Muhamed Krasnići, Mirsad Ndrecaj, Sami Ukšini, Beg Rizaj i Dene Šehu...Oružani sukobi u Kumonovu koji su započeti u subotu ujutru, konačno su završeni, a teroristička grupa koja je brojala više od...

Nastavak na Mondo...

MUP potvrdio: Ubijeno 14 terorista; Policijska akcija završena; ONA planirala masakr (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 10.Maj.2015

Tokom akcije makedonske policije u Kumanovu ubijeno je 14 terorista, a stradalo je osam policajaca, potvrdio je makedonski MUP. Policijska akcija je završena. Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Ivo Kotevski je rekao da je policija pronašla tela 14 terorista u uniformama. „MUP radi na identifikovanju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.