U GRAČANICI PARASTOS ZA STRADALE U NATO BOMBARDOVANJU

Izvor: Kurir, 24.Mar.2012, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U GRAČANICI PARASTOS ZA STRADALE U NATO BOMBARDOVANJU

Parastos na 13. godišnjicu bombardovanja služio je episkop raško-prizrenski Teodosije koji je u besedi ukazao da nakon završetka bombardovanja za Srbe na Kosmetu nije usledio mir već nova stradanja

GRAČANICA - Parastosom, paljenjem sveća i polaganjem venca na spomen obeležje ispred Doma kulture u Gračanici odata je pošta nastradalima u NATO bombardovanju 1999. godine.

Parastos na 13. godišnjicu bombardovanja služio je episkop raško-prizrenski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Teodosije koji je u besedi ukazao da nakon završetka bombardovanja, juna 1999. godine, za Srbe na Kosovu i Metohiji nije usledio mir već nova stradanja.

"Progoni, uništavanja naših svetinja i grobalja dešavala su se, nažalost, u prisustvu međunarodne civilne i vojne misije. Nije prilika da o tim događajima govorimo s političkog stanovišta ali će istorija morati da objasni kako je ono što je viđeno kao nepravda pred očima celoga sveta i bilo povod za rat protiv Srbije postalo izgovor i prećutno opravdanje za nove nepravde i tragedije nad srpskim i brojnim nealbanskim stanovništvom Kosova i Metohije", rekao je Teodosije.

Vladika je rekao da se ne smeju zaboraviti žrtve u autobusu "Niš-ekspresa", porodica Stolić iz Obilića, deca iz Goraždevca koja su nastradala na Bistrici kod Peći, Dimitrije Popović iz Gračanice, ali ni monasi Hariton i Stefan.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.