U Crnoj Gori kod Mojkovca niče NATO baza?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2018, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Crnoj Gori kod Mojkovca niče NATO baza?

Crnogorsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da će na planini Sinjajevini, na severoistoku države, sagraditi poligon za gađanje, uništavanje viška naoružanja i jednu vrstu NATO baze.

Međutim, budući da je opština Mojkovac, u kojoj se nalazi Sinjajevina, pre nekoliko godina dobila 300.000 evra od EU kako bi promovisala Sinjajevinu u regionalni park, Ministarstvo odbrane je zatražilo od opština kojima Sinjajevina pripada, da se izjasne o gradnji vojnih poligona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na tom području, prenosi danas list "Politika".

Kako se navodi, Vlada Crne Gore se odlučila na taj korak jer projekat EU nije obavezujući.

Opštine Mojkovac i Kolašin dobile su pismo od Ministarstva odbrane u kojem traže da se izjasne da li "postoji smetnja da se na Sinjajevini, uskoro regionalnom parku, grade vojni poligoni za bojna gađanja i za uništavanje ubojitih sredstava".

Stanovnici mesne zajednice Lipovska bistrica protive se takvoj odluci, navodeći da neće "dati planinu ni za kakve baze".

"Savina voda je jedino izvorište pitke vode u tom delu Sinjajevine. Sve te vode bi bilo kakvim aktivnostima nekog većeg dometa bile ugrožene, a sa tim vodama bili bi smo ugroženi i mi. Uz to bili bi ugroženi i pašnjaci", izjavio predsednik MZ Lipovska bistrica Petar Keker, navodi Politika.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Niče još jedna NATO baza u blizini Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2018

Crnogorsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da će se na planini Sinjajevini, na severoistoku države, sagraditi poligon za gađanje, uništavanje viška naoružanja i jednu vrstu NATO baze...Međutim, budući da je opština Mojkovac, u kojoj se nalazi Sinjajevina, pre nekoliko godina dobila 300.000...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.